Antena 3 CNN Life Cel mai bun vin fiert. Iată reţeta pe care puţini o ştiu

Cel mai bun vin fiert. Iată reţeta pe care puţini o ştiu

<1 minut de citit Publicat la 16:24 15 Ian 2019 Modificat la 16:24 15 Ian 2019
o_1d18ubfnvi9e1g0d10dvopsrvvd.jpeg
foto: Pexels

Ce e mai frumos și mai frumos decât iarna, să stai în casă, la căldurică, te uiți la un film și bei un vin fiert cu persoana iubită? Sună bine, nu-i așa?

Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se „odihneasca”, apoi pune-l la fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca „dulceata” va acoperi aroma naturala a vinului.

Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!

  • scortioara, cuisoare si coaja de portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)
  • scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere
  • scortisoara, mar si anason
  • scortisoara, piper si cuisoare
  • chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!

×
x close