Antena 3 CNN Life Cel mai bun compot de cireșe, fără conservanți. Rețeta zilei

Cel mai bun compot de cireșe, fără conservanți. Rețeta zilei

Gabriel Dano
<1 minut de citit Publicat la 06:05 25 Iun 2020 Modificat la 06:05 25 Iun 2020
o_1ebjgdar51cpmcpag6fcmv50mb.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

Ingrediente penrtru compotul de cireșe:

  •     cirese
  •     zahar
  •     pastaie de vanilie
  •     apa

Mod de preparare pentru reteta de compot de cirese

Spalam ciresele. Le lasam apoi câteva minute în apa rece. Punem cireșele în borcane, umplem aproximativ trei sferturi din borcanele sterilizate în prealabil.

Se daugă o lingura de zahar la un borcan de 400 g. Poate fi adaugat și un strop de vanilie. Borcanele se completează cu apă după care se strang bine capacele scrie pofta-buna.com.

Completam cu apa rece caratita pe fundul căreia am pus niște după care se lasă la foc mare pana cand da apa in clocot. Reducem focul apoi si lasam sa mai fiarba la foc mic timp de 20 de minute.

După ce se scurg cele 20 de minute, oprim focul, acoperim cratita cu un servet si o lasam asa pana a doua zi.

A doua zi putem să scoatem borcanele din cratita, si avem grijă să le agitam putin ca să se mai dizolve zahărul conținut de acestea.

×
x close