Prăjitura a primit numele de "Să fac spume dacă știu". Se pare că totul a început de la o doamnă care a fost întrebată de fiul ei cum se numește budinca pe care a făcut-o, iar aceasta i-a răspuns cu această denumire.
Rețeta de prajitură "Să fac spume daca știu"
Iată ce trebuie să faci ca să prepari deliciosul desert.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 200 grame de făină
- 125 gr de unt
- cacao
- 200 grame de zahăr
- vanilie sau rom
Mod de preparare:
Laptele se pune pe foc într-o oală cu untul, mai apoi adăugăm zahărul și treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Cu ajutorul unui tel amestecăm întreaga compoziție până când ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.
Amestecăm până când compoziția începe să se închege, iar în momentul în care textura a devenit destul de vâscoasă, luăm oala de pe foc și împărțim compoziția în două cantități egale.
Într-unul din vase adăugăm două sau trei linguri de cacao, dar și esența de rom și amestecăm bine, iar în celălalt adăugam esența de vanilie și amestecăm până totul se încorporează.
La final turnam cele două compoziții în vasul în care prăjitura va fi servită. Primul strat va fi cel cu vanilie pe care îl vom întinde pe toată suprafața vasului, iar apoi turnam și compoziția cu cacao peste prăjitură. Se poate adăuga cacao sau fructe proaspete și se lasă la frigider timp de 3 ore, potrivit Spynews.