Luați două sau trei ouă, pentru o porție, asigurați-vă că sunt proaspete folosind trucul simplu cu plutirea. E important să nu le mai folosiți dacă putesc, pentru că asta înseamnă că sunt vechi
Bateți ouăle foarte-foarte bine pentru ca omleta să prindă volum. Țineți cont că trebuie să amestecați bine ouăle înainte de a le pune în tigaie. Nu uitați nici de sare.
Ingredientul-minune folosit de bucătari pentru omletă
Dacă lăsați compoziţia să se aşeze (până încingeți tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă. Așa că puneți imediat ce ați terminat de bătut ouăle în tigaie. E important să nu puneți produse lactate în aceasta înainte de prăjire, ci imediat după.
Ingredientul-minune folosit de marii bucătari pentru omletă este bicarbonatul de sodiu. De ce? Este simplu - are efectul apreciat de toată lumea: o face mai pufoasă.
Dacă vreți să obțineți o omletă ușoară și pufoasă, ar trebui să separați albușul și gălbenușurile de ou, să așezați albusurile separat, apoi să amestecați gălbenușurile. „Pufos” înseamnă aer, iar folosirea sifonului de copt este doar un mod de a face asta chimic.
Puteți „adăuga” aer în mod mecanic și puteți evita potențialele schimbări de aromă din bicarbonat.