EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
24
.10
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
13
.80
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
12
.70
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
19
.60
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.10
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
5
.20
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
17
.10
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Life Cea mai bună omletă din lume. Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari. Rețeta zilei

Cea mai bună omletă din lume. Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari. Rețeta zilei

Gabriel Dano
<1 minut de citit Publicat la 06:00 22 Iun 2020 Modificat la 06:00 22 Iun 2020
o_1ebbq9frn1chf1kqc1m8dkdd1i2rb.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

Luați două sau trei ouă, pentru o porție, asigurați-vă că sunt proaspete folosind trucul simplu cu plutirea. E important să nu le mai folosiți dacă putesc, pentru că asta înseamnă că sunt vechi

Bateți ouăle foarte-foarte bine pentru ca omleta să prindă volum. Țineți cont că trebuie să amestecați bine ouăle înainte de a le pune în tigaie. Nu uitați nici de sare.

Ingredientul-minune folosit de bucătari pentru omletă

Dacă lăsați compoziţia să se aşeze (până încingeți tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă. Așa că puneți imediat ce ați terminat de bătut ouăle în tigaie. E important să nu puneți produse lactate în aceasta înainte de prăjire, ci imediat după.

Ingredientul-minune folosit de marii bucătari pentru omletă este bicarbonatul de sodiu. De ce? Este simplu - are efectul apreciat de toată lumea: o face mai pufoasă. 

Dacă vreți să obțineți o omletă ușoară și pufoasă, ar trebui să separați albușul și gălbenușurile de ou, să așezați albusurile separat, apoi să amestecați gălbenușurile. „Pufos” înseamnă aer, iar folosirea sifonului de copt este doar un mod de a face asta chimic.

Puteți „adăuga” aer în mod mecanic și puteți evita potențialele schimbări de aromă din bicarbonat.

×
x close