Sunt necesare și oligoelemente pentru întreținerea podoabei capilare, ca fierul, zincul și magneziul. Fierul din carne și pește se absoarbe mai bine în organism decât cel din produse vegetale și lactate.
Vitamina C ajută la absorbția fierului, în timp ce cafeaua și ceaiul, nu. Fierul se găsește în spirulină, scoici, gălbenușurile de ou, pătrunjel, cacao, cereale, linte. Zincul este un alt oligoelement indispensabil sintezei proteinelor. El se găsește din plin în stridii, scoici, gălbenușurile de ou, germenii de grâu, linte, fasole verde și în mazăre. Magneziul este important, fiind un element de reglare naturală a sistemului nervos, știindu-se că stresul are un impact direct asupra calității părului. Scoicile, heringii, creveții, cacaua, migdalele, soia, cerealele integrale, bananele și spanacul conțin cantități însemnate de magneziu.
Vitaminele B sunt vitaminele părului prin excelență. Vitamina B3 face să crească circulația la rădăcina părului, iar B5 mărește viteza de creștere. Vitamina B6 este indispensabilă keratinizării, care permite îngroșarea firelor de păr, iar B8 controlează secreția de sebum. Vitamina B3 se găsește în cantități mari în tonul și scrumbia din conservă, în pui și carnea de vițel, cereale, ciuperci, orez, migdale și soia, iar vitamina B5, în linte, carnea de curcan, ciuperci și soia. În heringi, cereale, spanac și banane se găsește vitamina B6, iar în conopidă, linte, ciuperci, ouă și pui, vitamina B8.