Antena 3 CNN Life Ce se ascunde, de fapt, în spatele celor mai comune superstiții

Ce se ascunde, de fapt, în spatele celor mai comune superstiții

<1 minut de citit Publicat la 15:50 14 Sep 2018 Modificat la 15:50 14 Sep 2018
Ce se ascunde, de fapt, în spatele celor mai comune superstiții

Superstiţiile sunt atât de înrădăcinate în societatea modernă, încât oamenii respectă cu sfinţenie anumite reguli pentru a preveni necazurile.

„Să baţi în lemn pentru a preveni dezamăgirile” - Acestă superstiţie provine dintr-un obicei păgân vechi, conform căruia spiritele rele trăiesc în copaci, iar dacă batem în lemn spiritele bune ne vor ajuta să le ţinem la distanţă pe cele rele.

„Numărul 13 aduce ghinion“ - Originea acestei superstiţii vine din credinţa religioasă conform căreia Iisus a murit într-o zi de vineri şi din „povestea creştină“, care spune că la ultima cină au fost prezente 13 persoane, printre care şi Iuda, care a trădat.

„Să nu trecem pe sub scară“ - Potrivit teoriei populare, o scară sprijinită de un perete creează trei laturi ale unui triunghi. Numărul trei este sfânt în creştinism, datorită Sfintei Treimi. În momentul în care trecem pe sub o scară, încălcăm prevederile creştine şi, prin urmare, aducem ghinion.

„Nu deschidem umbrela în casă“ - Întrucât umbrela este asociată cu simbolul soarelui datorită formei circulare, este de rău augur să o folosim în încăperi întunecate, precum interiorul casei, potrivit adevarul.ro.

×
Etichete: superstitii origine
x close