Antena 3 CNN Life Ce riști dacă mănânci înghețată topită

Ce riști dacă mănânci înghețată topită

<1 minut de citit Publicat la 14:17 04 Mai 2017 Modificat la 14:17 04 Mai 2017
o_1bf9iqbhp14l514i61h2f1ju51c5c8.jpg
sursa foto: BZI.ro

Ne apare in diverse arome, culori si forme, iar in sezonul cald nu lipseste din dieta noastra. Este vorba de inghetata, un aliment extrem de popular, in jurul caruia s-au dezvoltat o serie de mituri, scrie BZI.ro.

Potrivit unuia dintre aceste mituri, poti manca oricata inghetata vrei, doar sa fie topita. In realitate, pentru ca este mai usor de mancat, dar tot rece, inghetata topita va fi consumata in cantitati mai mari, ceea ce creste riscul afectarii mucoasei gatului.

"Inghetata nu se lasa la topit, deoarece, cu toate ca este topita, moale, ramane totusi rece. In acel moment, suntem tentati sa luam o cantitate mai mare, si atunci mucoasa gatului sufera un soc termic foarte rapid. Apare inflamatia, apare durerea in gat, usturimea, tusea uscata. Intotdeauna mucoasa se adapteaza, cu o singura conditie, sa se petreaca aceasta schimbare de temperatura intr-un timp relativ lung, asta insemnans 5-7 minute si nu in 40 de secunde", avertizeaza medicii orelisti.

×
Etichete: inghetata
x close