Antena 3 CNN Life Ce poți folosi în loc de ulei de floarea-soarelui. E o variantă mult mai ieftină

Ce poți folosi în loc de ulei de floarea-soarelui. E o variantă mult mai ieftină

Gabriel Dano
2 minute de citit Publicat la 19:21 24 Mar 2022 Modificat la 19:21 24 Mar 2022
explicatii specialisti isterie ulei
Ce poți folosi în loc de uleiul de floarea-soarelui. E o variantă mult mai ieftină

Specialiştii în nutriţie le transmit românilor să nu se panicheze întrucât există alternative pentru uleiul de floarea-soarelui, care sunt şi mai sănătoase.

Astfel, cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de gătit este unturia de porc. De asemenea, mai există şi untura de raţă, de gâscă, sau uleiul de rapiță, şi cel de palmier, dar acestea au un preţ mai mare.

Untura de porc însă este ideală pentru gătit. 450 de grame de untură de porc costă între 7 şi 10 lei.

“Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou putem face untură. În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu 4 persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină, ar ajunge o lună de zile.”, spune Gină Bradea, vlogger, potrivit foodstory.ro.

Mircea Coşea, despre criza alimentară: "Timpul nu mai e în favoarea României. 70% din ceea ce mâncăm provine din import"

Războiul creat de Rusia ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume, avertizează Comisia Europeană. "Criza alimentară este deja evidentă, nu mai este doar o posibilitate ", spune Mircea Coşea, analist economic, care a făcut o serie de predicții sumbre pentru România. 

Agresiunea preşedintelui rus împotriva Ucrainei are consecințe dincolo de Europa.

"Deoarece nevoile umanitare sunt deja la cote maxime. Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară", spune Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, după ce a precizat că UE va contribui cu 2.5 miliarde de euro pentru a aborda penuria de alimente. 

Întrebat despre criza alimentară, Mircea Coşea, analist economic, a apreciat că România se află sub un semn de întrebare pentru că 70% din alimentele de bază provin din import. 

"Criza alimentară este deja evidentă, nu mai este doar o posibilitate. Are dreptate şi Comisia Europeană. 50% din exportul de ulei făcut de Ucraina mergea spre țările africane şi orientul apropiat, grâul, porumbul la fel. Deci criza alimentară începe să fie globală datorită acestui război. 

Din câte ştiu există la ministerul Agriculturii un program care să aibe în vedere stocurile pe perioada care vine.

Noi suntem singura ţară din zonă care are un excedent de cereale. Am devenit acum cel mai mare exportator de grâu din zona Mării Negre, dacă guvernul va decide să vândă acest excedent sau să-l stocheze pentru alte perioade.

Altfel România este sub un anumit semn de întrebare ca urmare a preţurilor care vor veni în România. Toate alimentele în lume cresc, iar România importă 70% din mâncare de fiecare zi.

Aşa se explică de ce cresc preţurile la anumite produse pe care noi am fi putut să le facem în ţară dacă le-am fi prelucrat", a explicat Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3. 

 

 

×
Etichete: ulei
x close