Antena 3 CNN Life Ce este şi ce presupune tăierea cu plasmă

Ce este şi ce presupune tăierea cu plasmă

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 16:18 06 Oct 2022 Modificat la 16:18 06 Oct 2022
ce este si ce presupune taierea cu plasma
Ce este şi ce presupune tăierea cu plasmă

În aceste industrii de cele mai multe ori sunt folosite echipamente speciale şi aparate pentru tăiere cu plasmă, deoarece acestea pot debita metale cu o grosime mare, iar tăierea este foarte precisă. 

Însă nu doar specialiştii din sectoarele de fabricaţie şi producţie pot folosi astfel de aparate, mulţi profesionişti, dar şi amatori alegând să folosească invertoare de tăiere cu jet de plasmă, deoarece acesta este cel mai popular procedeu de tăiere în prezent, fiind un mod mult mai eficient şi mai precis de a duce la capăt anumite proiecte de precizie. 

Cu curent de ieşire de 40A, 65A şi chiar 100A (amperi), aceste aparate de tăiere sunt excelente chiar şi pentru proiecte complexe, pentru finalizarea lucrărilor conform schiţelor trasate iniţial.

Totuşi, ce este tăierea cu plasmă?

Conform specialistilor in sudura de la Kobill.ro, tăierea cu plasmă este un procedeu prin care se poate debita orice tip de metal conductor, cele mai populare metale fiind oţelul, aluminiul, alama, titaniul sau cuprul, atât cu grosimi mai mici sau mai mari. Tăierea cu plasmă se realizează cu ajutorul unui jet rapid de plasma fierbinte (aceasta poate ajunge la temperaturi de până la 25.000 grade Celsius) printr-un metal conductor.

Debitarea se poate realiza în două feluri: tăierea manuală cu ajutorul unor invertoare de tăiere cu jet de plasmă sau prin utilizarea unei mese CNC. Ultima dintre cele două variante se foloseşte de cele mai multe ori la nivel industrial, fiind folosită pentru decuparea unor modele create în format digital, precum garduri sau diverse foi metalice care prezintă detalii complexe.

Care sunt avantajele unui aparat pentru tăiere cu plasmă?

Versatil

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor aparate pentru tăiere cu plasmă este acela că poate fi folosit cu succes în debitarea oricărui tip de metal conductor. 

Viteză mare de debitare

Comparativ cu alte tipuri de procedee de tăiere, debitarea cu plasmă este cea mai rapidă, ajutând astfel la îndeplinirea lucrărilor într-un mod mai eficient din punct de vedere al timpului.

Preţ redus de achiziţie

Cumpărarea unui astfel de aparat poate fi o investiţie importantă, însă de cele mai multe ori este mult mai economică în comparaţie cu alte moduri de debitare. Sunt nenumărate modele pe piaţa din care se poate alege, inclusiv aparate cu curent de ieşire de 40A, 65A şi chiar 100A (amperi), potrivite pentru aproape orice tip de lucrare.

Prin tăierea cu plasmă, pot fi debitate diferite grosimi

Această tehnologie poate realiza tăieri cu o dimensiune variată, chiar şi pentru materialele cu o grosime mai mare. Acest lucru înseamnă că numărul de proiecte care pot fi realizate va creşte şi proiectele pot fi din ce în ce mai variate.

Uşor de transportat

Aparatele pentru tăiere cu plasmă sunt portabile, aspect ce le va face indispensabile atunci când proiectul cere acest lucru.

Iată că, pe bună dreptate, debitarea cu plasmă este cea mai populară metodă în prezent pentru a efectua tăieri precise şi rapide. Nu doar sectoarele industriale pot beneficia de această tehnologie, ci şi micii întreprinzători sau specialişti, debitarea cu plasmă fiind un mod excelent de a completa şi finaliza lucrările mai complexe.

×
Etichete: advertorial
x close