
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Reading (Anglia) sugerează că nucile pot avea efecte benefice asupra creierului. Consumul lor la micul dejun ar putea îmbunătăți memoria și viteza de reacție la adulții tineri pe parcursul zilei, scrie Scitech Daily.
La experiment au participat 32 de persoane sănătoase, cu vârste între 18 și 30 de ani. Fiecare participant a avut două zile de testare: într-una a consumat un mic dejun cu nuci, iar în cealaltă, unul fără nuci. Masa cu nuci a inclus 50 de grame (aproximativ o mână) adăugate în cereale și iaurt.
Persoanele care au consumat nuci la micul dejun au reținut mai bine informațiile
După fiecare mic dejun, cercetătorii le-au monitorizat activitatea cerebrală timp de șase ore și le-au testat memoria și viteza de reacție.
Rezultatele au arătat că cei care au consumat nuci au avut timpi de reacție mai rapizi și au reținut mai bine informațiile.
„Acest studiu contribuie la consolidarea argumentelor în favoarea nucilor ca aliment pentru creier. O mână de nuci la micul dejun ar putea oferi tinerilor adulți un avantaj mental atunci când trebuie să performeze la cel mai înalt nivel.
Este fascinant cum un ingredient atât de simplu poate îmbunătăți vizibil performanța cognitivă”, a explicat profesorul Claire Williams, care a condus studiul.
În plus, analizele de sânge au indicat modificări benefice ale nivelurilor de glucoză și acizi grași, ceea ce poate influența pozitiv funcționarea creierului.
Acesta este primul studiu care analizează efectele imediate ale nucilor asupra creierului tinerilor, însă specialiștii spun că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin beneficiile lor.