Antena 3 CNN Life Ce a spus singurul om care a învins SIDA când a fost întrebat cum a reușit

Ce a spus singurul om care a învins SIDA când a fost întrebat cum a reușit

o_1chvk35p6sld14qr17801bmoqf18.jpg
foto: Facebook/ TimothyRayBrown
09 Iul 2018   •   16:36

Americanul Timothy Brown este supranumit „pacientul din Berlin", singura persoană din lume cunoscută până în prezent care s-a vindecat de SIDA.

Testat seropozitiv în 1995, când era student la Berlin, Timothy nu a mai prezentat semne de infecţie în organism începând din 2007, potrivit Adevărul.

„Este minunat să te vindeci de infecţia cu HIV (virusul imunodeficienţei umane care declanşează SIDA)“, a declarat Brown. „Nu mai simt stimulii senzoriali la nivelul picioarelor, dar acum merg mai uşor şi mă simt mai bine. Aproape că nu mai am dureri niciodată, ci doar, uneori, dureri de cap. Sunt dovada vie a faptului că putem să ne vindecăm“, a declarat Timothy. După ce a primit o grefă de măduvă osoasă în 2007, pentru a trata leucemia de care suferea, Timothy Brown a încetat să mai ia antiretrovirale şi nu a mai prezentat în organism nicio urmă de infecţie cu HIV.

Medicii care îl îngrijeau au declarat că pacientul s-a vindecat. Grefa de măduvă provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante rezistente la HIV. Potrivit estimărilor, 0,3% din populaţia mondială este înzestrată cu această imunitate naturală contra HIV, ce provine din mutaţia genei CCR5. Potrivit medicilor, acest procent este de 1% în rândul populaţiei europene.

 

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close