Antena 3 CNN Life Cât de periculoasă poate fi oja de unghii! Avertismentul specialiștilor

Cât de periculoasă poate fi oja de unghii! Avertismentul specialiștilor

o_1c6fjcv3j4a27v21vao1en01gn08.jpg
Foto: Pixabay.com
16 Feb 2018   •   17:23

Milioane de femei folosesc lacul de unghii, fără să știe că își riscă sănătatea. Studiile arată că aceasta poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, din cauza elementelor chimice pe care le conține.

În urma unor studii a arătat că și cele mai populare mărci de oje au o mulțime de toxine și compuși chimici, care sunt foarte dăunători și pot provoca probleme de sănătate și dezechilibru hormonal. Astfel, pentru dezvăluirea adevărului despre lacurile de unghii, au fost incluse 20 de femei care își vopsesc unghiile în mod regulat cu branduri de oje populare.

Trifenilfosfatul, un compus de bază al lacurilor de unghii, este foarte nociv pentru sistemul endocrin și se regăsește în organism chiar și la 10 ore de la aplicarea sa pe unghii. Acest compus este prezent în aproape fiecare lac de unghii. De asemenea, un alt compus care se regăsește în ojă este toluenul care cauzează iritații ale pielii și afectează dezvoltarea normală a copiilor. Mai mult decât atât, lacurile de unghii mai conțin și formaldehidă care este cancerigen, provoacă inflamații, probleme repiratorii și astm. Este deosebit de periculos pentru persoanele cu boli cronice.

Conform doctorulzilei.ro, pericolele compușilor toxici din lacurile de unghii nu se văd imediat, ci în timp, când organismul începe să cedeze.

Sfatul specialiștilor este ca femeile să caute și să cumpere variante naturale, atât de cosmetice, cât și de oje, produse care să nu aibă compuși nocivi, în general soluții cu cât mai puține chimicale.

Citiți etichetele și căutați un lac de unghii pe bază de apă sau uleiuri.

×
Subiecte în articol: lac unghii femei pericol
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close