Antena 3 CNN Life Cadoul perfect la încheierea școlii: smartwatch pentru copii

Cadoul perfect la încheierea școlii: smartwatch pentru copii

Şcoala s-a încheiat, acum urmează răsplata după un an plin de provocări. Toţi copiii au fost puşi în situaţia de a face faţă şcolii online, iar pentru foarte mulţi dintre ei aceasta a reprezentat o sursă constantă de stres.

o_1f99fbhca1llljiq110cs3lgm4b.jpg
de Georgiana Adam    |    28 Iun 2021   •   17:26

Părinţii caută acum metode de a-i recompensa pe cei mici pentru efortul depus, iar o idee foarte bună sunt acele ceasuri smartwatch care sunt şi utile şi distractive, în acelaşi timp.

Smartwatch pentru copii: ce funcţii trebuie să aibă

Un smartwatch copii este mai mult decât un simplu ceas. El oferă numeroase avantaje, precum monitorizare prin GPS, încurajarea practicării activităţilor sportive, dar şi posibilitatea de a efectua anumite apeluri.

Monitorizarea prin GPS este unul dintre cele mai mari beneficii ale acestor accesorii. Datorită ei, părinţii pot vedea pe telefonul mobil care este traseul copilului.

Va fi necesară o cartelă SIM, cu ajutorul căreia să se realizeze conectarea la telefon. Aceasta va permite şi efectuarea de apeluri vocale sau emitere mesaje.

Alertă SOS este de asemenea o funcţie care este utilă în cazul copiilor. Printr-o simplă atingere a butonului de pe ceasul inteligent, copilul poate emite o notificare pe telefonul părinţilor, iar aceştia vor ştii că micuţul se află în pericol şi vor putea acţiona în consecinţă.

Încurajarea activităţilor fizice este foarte importantă în secolul tehnologiei şi al sedentarismului. Mulţi copii sunt încă de la cele mai mici vârste predispuşi obezităţii, din cauza alimentaţiei nesănătoase şi a lipsei de activităţi fizice.

Un smartwatch include şi o astfel de funcţie care încurajează copiii să fie mai activi şi mai responsabili cu propria sănătate. Unele dispozitive lansează provocări zilnice, oferind puncte pentru mişcarea efectuată. Tot progresul este înregistrat într-o aplicaţie online.

Modele disponibile pe piaţă

Pe piaţă sunt foarte multe modele de ceasuri inteligente pentru copii. Părinţii, împreună cu micuţii, le vor alege pe cele care se potrivesc cel mai mult nevoilor şi bugetului disponibil.

Conform www.Xkids.ro, Smartwatch-ul pentru Copii Wonlex KT23 este o soluție foarte bună pentru monitorizarea activității copilului. Localizarea se face sigur și precis, iar poziția este afișată direct pe telefon, în cadrul aplicației SeTracker2.

Copilul poate acționa, la nevoie, butonul SOS care este conectat la numărul setat pentru urgențe. El va fi localizat pe hartă și se va trimite o alertă pe telefonul părintelui.

Un smartwatch ieftin şi uşor de utilizat este Twinkler TKY-DF31, care dispune de funcție telefon, GPS și cameră foto. Copiii îl vor iubi datorită designului colorat (în nuanțe de albastru, mov și roz), iar părinții datorită utilității lui și a raportului calitate-preț.

Ceasul este rezistent la apă, fiind certificat IP54.

Smartwatch-ul YQT T5S este util și pentru monitorizarea stării de sănătate a micuților. În acest sens dispune de funcții precum măsurarea temperaturii corpului sau măsurarea tensiunii arteriale.

Și acest gadget pune preț pe siguranța celor mici, dispunând de monitorizare la distanță, dar și de agendă telefonică și alarmă.

Și ceasul inteligent Motto LT25 este dotat cu funcții utile pentru părinți și copii. Conform producătorului, se poate utiliza ca un telefon pus pe speaker.

Copilul poate apela doar persoanele ale căror numere au fost introduse de părinți în agendă, iar tot traseul parcurs de cel mic poate fi verificat, la fel ca și numărul de pași.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close