Antena 3 CNN Life Boala cauzată de pâine afectează tot mai multe persoane. Simptomele pe care ai putea să le ai

Boala cauzată de pâine afectează tot mai multe persoane. Simptomele pe care ai putea să le ai

<1 minut de citit Publicat la 22:31 24 Apr 2018 Modificat la 22:31 24 Apr 2018
o_1cbsi7envmpjvaordjr6c3g6d.jpg
Foto: Pixabay.com

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranță la gluten, numită și boala celiacă. 

Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienți, consumul de grâu, secară, orz și ovăz, cereale cu gluten, duce la distrugerea mucoasei intestinelor și la asimiliarea incompletă a nutrienților din alimente. Diareea cronică, durerile abdominale și constipația pot anunța boala celiacă.

“Există anumite situații în care testele sunt indicate. În familiile cu istoric pentru boala celiacă, testarea celorlalți membri, cu sau fără simptome, este necesară cu scopul de a exclude sau confirma prezența predispoziției genetice pentru boala celiacă, predispoziția genetică fiind un factor necesar pentru apariția bolii. Fără factorul genetic predispozant este imposibil să dezvolți boala în viitor”, afirmă dr. Cristina Ailenei.

De asemenea, riscul de boală celiacă este mai mare la persoanele cu boli precum diabetul zaharat de tip 1, tiroidita autoimună, hepatita autoimună, sindromul Down, sindromul Williams și sindromul Turner, scrie doctorulzilei.ro.

×
Etichete: boala pâine simptome
x close