Antena 3 CNN Life Benefiicile drojdiei de bere în sezonul rece. Sigur nu știai acest lucru

Benefiicile drojdiei de bere în sezonul rece. Sigur nu știai acest lucru

1 minut de citit Publicat la 14:43 30 Noi 2017 Modificat la 14:43 30 Noi 2017
o_1c06f82hs1hm4160u1osiopp378.jpg

Drojdia de bere este benefică pentru organismul nostru, mai ales în sezonul rece. 

Drojdia, ingredientul folosit la fabricarea berii şi a pâinii, are un conţinut ridicat de vitamine din complexul B, minerale şi proteine.

Deseori, pentru aportul de vitamine B, este folosită ca supliment nutritiv de  persoanele vegetariene. 

Putem regăsi drojdia de bere sub formă de pulbere, fulgi sau tablete şi o putem adăuga în alimente sau în băuturi, în amestec cu apă sau sucuri de legume. Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică ne explică de ce e indicat să o consumăm când avem imunitatea scăzută şi ducem lipsă de anumite vitamine.

”Drojdia de bere poate fi folosită cu precădere în sezonul rece, când creşte incidenţa problemelor respiratorii, dar şi al alergiilor apărute pe fondul imunităţii scăzute. Beneficiile drojdiei de bere asupra sistemului imunitar sunt atât locale, la nivelul infecţiei, cât şi sistemice, adică la nivelul întregului corp. Drojdia poate fi adjuvant în infecţiile digestive, pentru că inhibă dezvoltarea bacteriilor Clostridium difficile, Salmonella şi E.coli”, spune nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

Considerată cea mai bogată sursă de crom, drojdia de bere este un supliment benefic şi pentru diabetici, deoarece poate ajuta organismul să menţină nivelurile normale ale glicemiei. Cromul din compoziţie reduce nivelul glicemiei prin descompunerea glucidelor şi a grăsimilor şi, totodată, îmbunătăţeşte toleranţa la glucoză şi sensibilitatea la insulină. Poate fi consumată de pacienţii care doresc să scadă în greutate, deoarece cromul scade pofta de dulce şi tendinţa de supraalimentare.

×
Etichete: beneficii organism
x close