Antena 3 CNN Life Beneficiile mai puțin știute ale sistemelor de siguranță din casă

Beneficiile mai puțin știute ale sistemelor de siguranță din casă

Nimic nu poate să fie mai confortabil decât să te știi în deplină siguranță în casa ta, să ai certitudinea că totul este sub control și că ești ferit de orice riscuri și pericole.

beneficiile mai putin stiute ale sistemelor de siguranta din casa
Beneficiile mai puțin știute ale sistemelor de siguranță din casă Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   11:43

Sau să fii încredințat că locuința ta e în siguranță atunci când ești plecat. Sunt mai multe modalități prin care poți face asta și este indicat să le pui în practică pentru liniștea și binele familiei tale. Utilizarea sistemelor de siguranță - despre care o sa detaliem, mai jos - are însă și câteva beneficii suplimentare care dovedesc, o dată în plus, cât sunt de utile.

Cum îți asiguri casa

Dintotdeauna omul a avut nevoie să-și știe casa și bunurile personale în siguranță. Câinele a fost primul paznic de nădejde al proprietății. În prezent avem la dispoziție sisteme care oferă siguranță și protecție. Alarmele și luminile de veghe activate de senzori de mișcare activi, pasivi sau magnetici, camerele de supraveghere, detectoarele de inundații, gaz și fum, sticla antiefracție a ferestrelor, extinctoarele, toate au rolul de a oferi siguranță.

Dacă unele dintre aceste sisteme sunt măsuri de prevedere pasive, așa cum sunt detectoarele, care te avertizează atunci când ceva este în neregulă, sau sunt soluții de intervenție rapidă în caz de nevoie (și ce bine ar fi dacă în fiecare casă ar exista un extinctor), sistemele active de siguranță (alarmele, camerele de supraveghere și altele) pot fi controlate și adaptate la nevoi. Astfel, funcționarea acestora răspunde la ritmul de viață al familiei, prin simpla lor programare din tastaturi antiefractie. Sistemele de acest tip pot fi interconectate cu terminalele de supraveghere, au alarme silențioase și permit setarea în funcție de oră și dată.

Ca să fie funcțional, un sistem de alarmă include, alături de tastatura de comandă și telecomanda centrală de alarmă, toate tipurile de senzori necesari sau doriți de utilizator, sirena de interior și exterior, deosebit de utilă pentru că avertizează și în același timp sperie potențialii infractori, dar și un sistem de comunicare directă cu o firmă de pază în cazul în care se optează și pentru această soluție. Totul este alimentat la rețea și, foarte important, cu acumulatori independenți, astfel încât sistemul rămâne funcțional chiar și atunci când alimentarea cu energie electrică este oprită sau întreruptă.

Beneficii suplimentare ale sistemelor de siguranță

Tehnologia modernă îți permite să-ți poți supraveghea casa și atunci când ești la mare distanță, de exemplu când pleci în vacanță, prin intermediul unor aplicații compatibile cu sistemele de siguranță ale casei, conectate la internet. Este confortabil și aduce liniște să știi exact ce se întâmplă, sau mai corect spus că nu se întâmplă nimic în absența ta.

Un alt element important în acest context constă în faptul că montarea unui sistem de siguranță, cu tot ce presupune acesta, poate reduce substanțial valoarea unei polițe de asigurare completă pentru casă.

Utilizarea senzorilor de mișcare este o soluție extrem de eficientă care îți oferă pe de o parte certitudinea că locuința este protejată, pe de alta economii importante de energie, reflectoarele sau alte surse de lumină aprinzându-se doar atunci când este nevoie de ele și funcționând doar atunci când există mișcare.

O casă care este protejată printr-un sistem de siguranță complex, semnalizat ca atare, este în măsură să reducă rata infracționalității, pentru că locuința nu mai este o „pradă” accesibilă.

Protecția locuinței și siguranța familiei sunt obiective pe care un sistem de securitate le îndeplinește cu succes. Acestea nu oferă doar posibilitatea de preveni și detecta intrarea prin efracție pe proprietate, ci și o serie de alte amenințări potențiale de la degajările de fum, gaz, monoxid de carbon și daune provocate de apă. Indiferent dacă alegi automonitorizarea sau ești abonat la o firmă de pază profesională, confortul psihic pe care-l aduce sentimentul de a te ține pe tine și familia ta la adăpost de orice pericol este neprețuit.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close