Potrivit mai multor studii recente, un pahar de suc de sfeclă roșie băut pe zi are capacitatea de a crește fluxul de sânge către creier, reducând stresul și oboseala.
Sfecla roșie este o sursă bogată de vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, calciu, cupru, fier, iod, potasiu, sodiu și sulf. De asemenea, sfecla poate fi gătită în foarte multe moduri, dar ea poate fi la fel de bine mâncată crudă.
Un alt mod de a o consuma este sub forma sucului, care se prepară foarte ușor și care poate face adevărate minuni dacă este consumat zilnic.
Sucul de sfeclă roșie se poate prepara curățând sfecla roșie, tăind-o în cuburi și adăugând cuburile într-un storcător de fructe, scrie clickpentrufemei.ro.
Sucul de sfeclă roșie se poate combina cu diverse ingrediente pentru a diminua gustul dulce, sau pentru arome mai plăcute, cum ar fi: mere acrișoare, lămâile, ghimbirul, ananasul și multe altele.
- ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, la reducerea nivelului de colesterol din sânge, dilatând totodată vasele sanguine și împiedicând formarea cheagurilor de sânge.
- ajută și la scădere a tensiunii arteriale, prevenind, totodată, atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.
- este un bun ajutant în vindecarea bolilor de vezică biliară și vindecarea gutei.
- conţine aminoacizi cu rol de dezvoltare şi menţinere a ţesutului muscular.
- are un conținut ridicat de iod, benefic asupra glandei tiroide.
- conţinutul ridicat de potasiu ajută la întărirea muşchiului inimii.
- are un puternic efect antiinflamator și revigorant, ajutând la ieșirea din stările de oboseală și stres, mai ales dacă este consumat dimineața.
- are și un puternic rol alcalin, calmând aciditatea gastrică.