Pentru a împiedica depunerea grăsimilor, bea un pahar cu vin roşu în timpul mesei, ne indeamnă nutriționiștii.
Un compus din vinul roşu face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani citaţi de dailymail.co.uk.
Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii.
Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp.
„În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grăsime devin adipocite adulte)”, explică medicul Kee-Hong Kim, coordonatorul studiului american.