Antena 3 CNN Life Banksy a pictat un lup pe o antenă satelit. O oră mai târziu, antena a fost furată

Banksy a pictat un lup pe o antenă satelit. O oră mai târziu, antena a fost furată

banksy hot londra profimedia
"Am fost apelaţi în legătură cu o antenă de satelit furată, care conţine o operă de artă”, a anunțat Poliția din Londra. Foto: Profimedia
08 Aug 2024   •   20:11

Un desen realizat de Banksy în sudul Londrei a fost îndepărtat de persoane necunoscute la mai puţin de o oră după ce a fost anunţat de artistul stradal britanic, relatează joi DPA/PA Media.

Artistul anonim din Bristol, a cărui identitate a stârnit numeroase speculaţii, a postat, joi după-amiază, pe contul său de Instagram, o fotografie a desenului realizat pe o antenă de satelit ce reprezintă silueta unui lup care urlă.

Acest graffiti, realizat pe acoperişul unui magazin din Peckham, în sud-estul Londrei, se numără printre desenele cu animale pe care Banksy le-a creat săptămâna aceasta în diferite zone ale Londrei.

Îndepărtarea desenului vine la câteva luni după ce Banksy a dezvăluit o altă operă de artă în Peckham, care a fost dată jos în mai puţin de o oră după ce i-a fost confirmată autenticitatea.

O persoană a fost surprinsă joi în fotografii urcând pe o scară şi demontând antena satelit în timp ce altă persoană ţinea scara. În imagini se poate vedea o altă persoană purtând pantaloni scurţi din jeans care fuge cu antena pe care se afla opera de artă.

"Am fost apelaţi în legătură cu o antenă de satelit furată, care conţine o operă de artă, joi, 8 august, la ora 13:52, în Rye Lane, Peckham. Nu au fost efectuate arestări. Cercetările continuă", se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane din Londra, citat de Agerpres.

Primul graffiti din noua serie cu animale a lui Banksy, care a fost dezvăluit luni, a fost realizat lângă Podul Kew, în sud-vestul Londrei şi reprezintă o capră alpină desenată pe un vârf de stâncă, cu pietre care se rostogolesc de lângă picioarele ei şi o cameră CCTV îndreptată spre animal.

Marţi, artistul a adăugat un alt desen colecţiei: siluetele a doi elefanţi cu trompele îndreptate una spre cealaltă, pe latura unei clădiri de lângă Chelsea.

Acestea au fost urmate, miercuri, de un trio de maimuţe ce par să stea agăţate de un pod de deasupra străzii Brick Lane din capitala Marii Britanii.

Artistul nu a inclus text în postările sale de pe Instagram, ceea ce a alimentat speculaţii în mediul online cu privire la semnificaţia desenelor.

Anterior acestor graffiti, Banksy a prezentat o instalaţie ce reprezenta o barcă de migranţi purtată pe braţe de public la festivalul de la Glastonbury din iunie. 

×
Subiecte în articol: Banksy Londra opere de arta
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close