Contrat părerii multora, cel mai bine este să consumăm bananele atunci când ele sunt aproape coapte sau coapte, în niciun caz să fie maronii, pentru că atunci vitaminele, mineralele şi fibrele din ele au cel mai scăzut nivel.
Medicul nutriţionist Simona Carniciu a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu o banană aflată în cinci stadii ale coacerii, unde culoarea diferă.
Astfel, după cum se arată în fotografie, putem afla că bananele verzui sau incomplet coapte sunt o sursă bună de prebiotice pentru sănătatea intestinelor.
Bananele aproape coapte, galben-verzui, au un conţinut mare de fibre şi puţine zaharuri, iar cele coapte au un nivel mare de antioxidanţi şi un conţinut bun de fibre.
Când bananele devin foarte coapte şi încep să aibă pete maronii înseamnă că au cel mai redus nivel de vitamine şi minerale.
Iar când aceste fructe sunt deja maronii, adică supracoapte, e bine de ştiut că nivelul de zaharuri este maxim, iar nivelul de fibre, minim, aşa cum nu este indicat.