Vrei să-ți transformi rutina de îngrijire într-o sesiune binemeritată de SPA? Baia este cu siguranță un loc dedicat momentelor de relaxare și meditație. Totuși, ai nevoie de elementele potrivite pentru a obține o atmosferă unică, în ton cu cerințele tale în materie de confort.
Baia cu uleiuri esențiale este din ce în ce mai practicată, nu doar în saloanele de profil, ci și în locuințele personale. Este un adevărat ritual de recreere și o modalitate numai bună de reîncărcare a bateriilor. Uleiurile esențiale sunt utilizate de secole în aromaterapie datorită proprietăților terapeutice, dar și a beneficiilor avute asupra sănătății. Totuși, pentru a transforma un simplu duș într-o experiență inedită trebuie să alegi mai întâi cada potrivită. Ce trebuie să ai în vedere atunci când te orientezi către gama de căzi dreptunghiulare, dar și cum poți obține ambientul dorit afli mai jos.
Cum pregătești o baie cu uleiuri esențiale
Dacă vrei să uiți de agitația cotidiană sau de problemele zilnice, cel mai bine ar fi să te retragi în baie. Câteva momente petrecute în apă fierbinte cu uleiuri esențiale te vor face să-ți recapeți tonusul și optimismul.
Dacă ai optat pentru o cadă de mari dimensiuni, nu ar trebui să-ți faci probleme în privința spațiului dedicat rutinei de SPA. Totuși, înainte de a te bucura de avantajele pe care le oferă aromaterapia, trebuie mai întâi să:
● Alegi corect uleiurile esențiale - Te confrunți cu o stare constantă de stres și anxietate? Ar trebui să încerci opțiunile pe bază de lavandă sau mușetel - au efecte calmante. Pe de cealaltă parte, dacă te simți fără vlagă, menta și eucaliptul sunt adesea folosite pentru revigorare. Evaluează-ți, așadar, nevoile și adaptează achiziția în consecință.
● Pregătești ambientul - Umple cada cu apă caldă, dar nu prea fierbinte, pentru a evita uscarea pielii și a permite uleiurilor esențiale să-și păstreze proprietățile. Temperatura ideală ar trebui să fie între 36-38°C. Setează o lumină caldă, care să inspire la bună dispoziție. Pentru un plus de intimitate, aprinde lumânări parfumate și setează o muzică liniștitoare.
● Îți eliberezi mintea de probleme - Deconectează-te de toate grijile pentru aproximativ 20-30 de minute. Respiră profund pentru a beneficia de proprietățile aromaterapeutice ale uleiurilor esențiale. În cazul în care optezi pentru căzi freestanding, vei putea să schimbi decorul după bunul plac. Sunt piese care se amplasează în centrul încăperii și care creează un aspect luminos și aerisit.
Avantajele băii cu ulei esențial
Dacă nu ai încercat până acum o baie cu uleiuri esențiale, acum ar fi momentul să o faci. Poate programul încărcat nu-ți permite să mergi mereu la SPA, dar ar fi păcat să nu profiți de propria locuință pentru a experimenta clipe de neuitat.
Iată doar câteva dintre cele mai evidente avantaje de care vei avea parte:
● Relaxare profundă și reducerea stresului - După o zi obositoare de muncă numai o baie cu uleiuri esențiale te poate salva. Așadar, ar fi bine să-ți setezi playlist-ul preferat pentru a completa atmosfera.
● Ameliorarea durerilor musculare și articulare - Uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, rozmarin și ghimbir au proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Sunt excelente pentru a relaxa mușchii și a elimina tensiunea acumulată în timp.
● Îmbunătățirea stării de spirit - Optează pentru uleiurile citrice și lasă-te purtat/ă de ambient. Dacă ai o cadă pe colț și spațiul nu prea îți permite să fii creativ, adaugă mai multe surse de iluminat sau o oglindă.
E foarte important să diluezi uleiurile înainte de a le folosi. Nu le turna direct în apă pentru că vor rămâne la suprafață. În unele cazuri, o concentrație prea mare poate provoca alergii sau iritații la nivelul pielii.
Adu beneficiile aromaterapiei în baia personală, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!