Antena 3 CNN Life Așa faci cele mai pufoase brioșe. Se topesc în gură! Rețetă explicată pas cu pas

Așa faci cele mai pufoase brioșe. Se topesc în gură! Rețetă explicată pas cu pas

<1 minut de citit Publicat la 06:30 13 Iul 2020 Modificat la 06:30 13 Iul 2020
o_1ed264j751lef63tib7m8aqp0b.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

Brioșele pufoase se fac simplu și rapid. La final, le decorați cu orice doriți! Brioșele sunt prăjituri în miniatură, așa că au nevoie de una din metodele clasice de amestecare a ingredientelor.

Ingrediente brioșe pufoase:

250 grame  unt nesărat, topi
250 grame zahăr 
250 grame făină 
Un vârf de cuțit de sare
4 ouă medii
4 linguri de lapte.

Rețetă brioșe pufoase

Vei avea nevoie de 24 de forme pentru brioșe! Mod de preparare brioșe pufoase:

Reglați cuptorul la 190 de grade! Puneți untul într-ul bol și adăugați apoi zahărul, făina, sarea, ouăle și laptele. Bateți până când amestecul este omogenizat.

Folosiți o lingură de înghețată sau o lingură obișnuită pentru a împărți amestecul în toate cele 24 de forme. Coaceți brioșele timp de 15 minute, apoi schimbați poziția lor și mai coaceți încă 3-7 minute, până când vor avea o culoare aurie deschisă.

Lăsați brioșele să se răcească în forme câteva minute. Apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci. Le puteți mânca cu ciocolată topită, cu înghețată sau cu dulceață.

×
Etichete: brioșe pufoase reteta
x close