Antena 3 CNN Life Așa faci cea mai bună supă de găină. Secretul care o face extrem de gustoasă

Așa faci cea mai bună supă de găină. Secretul care o face extrem de gustoasă

1 minut de citit Publicat la 19:20 15 Iul 2020 Modificat la 19:20 15 Iul 2020
o_1ed9h128i4idj5itoa1jnrmt1b.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

Dar calitatea supei depinde de modul în care te ocupi de ingrediente. Iată ce ar trebui să știe fiecare bucătăreasă despre supă:

Folosiți ingrediente de calitate. Pielea și oasele fac supa mai bogată în gust și nutrienți. Foarte important e să gătiți supa la foc mic, doar așa va fi clară și aromată.

Dacă folosiți bulion pentru supa dumneavoastră, folosiți opțiunea cu conținut scăzut de sodiu, astfel încât să puteți controla condimentele. Prăjirea legumelor adâncește aromele.

Ingrediente supă de găină:

Aveți nevoie de aproximativ 150 de grame fidea cu ou, 2 cartofi, 2 morcovi, o jumătate de țelină potrivită, 4 pulpe de găină și câteva fire de pătrunjel.

Nu uitați de puțină sare!

Puneți pulpele la fiert în apă cu sare și luați spuma formată de câte ori este nevoie. Legumele se taie mărunt și se adaugă în oala cu supă, doar după ce nu se mai formează spumă. Se lasă totul la fiert. Când legumele sunt fierte suficient, în supa de găină se pune fidea. Se mai lasă 10 minute pe foc.

La final, adăugați pătrunjel proaspăt tocat.

Cum faci tăiței de casă

Aveți nevoie de 1 ou mare, 150 de grame de făină și un vârf de cuțit de sare. Se cerne făina într-un castron, apoi se sparge oul și se pune sarea peste. Se amestecă bine și apoi se întinde cu sucitorul. Foaia de tăiței se taie în fâșii de 2 mm. E gata!

Studiile au arătat că un bol generos de supă de găină cu tăiței poate ajuta la eliminarea congestiei nazale și la ușurarea simptomelor de frig. Când ești răcit, este important să rămâi hidratat! Iar supa este o sursă excelentă de hidratare.

Puiul are un nivel ridicat de triptofan. Asta ajută corpul să producă serotonină care îți poate îmbunătăți starea de spirit și îți poate da senzația de ”confort” .

Supa de găină ajută organismul să lupte cu virușii

Oamenii de ştiinţă susțin că supa de pui are proprietăţi antiinflamatoare care ajută la eliminarea simptomelor de răceală. Printre nutrienţii care se găsesc în astfel de supe se află colagenul, gelatină, acidul hialuronic, prolina, glicina, calciul, fosforul, magneziul şi potasiul, informează Natural News.

 

×
Etichete: supa găină
x close