Antena 3 CNN Life Aparatul dentar pentru adulți: Mituri și realități 

Aparatul dentar pentru adulți: Mituri și realități 

aparat dentar
Mituri despre purtatul aparatului dentar. Sursă foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2024   •   10:10

Indiferent de vârsta pacientului, aparatul dentar este o soluție care poate corecta diversele probleme ortodontice de natură funcțională sau estetică.

 Acestea includ înghesuirile dentare, spațiile interdentare foarte mari, prezența diastemei, alinierea defectuoasă a dinților sau problemele legate de mușcătură.

 Iată câteva mituri despre purtatul aparatului dentar ca adult și care sunt adevărurile legate de acesta.

Aparatul dentar pentru adulți este mai scump

Tratamentul ortodontic pentru adulți nu este, în toate cazurile, mai scump decât în cazul copiilor. Pretul unui aparat dentar variază în funcție de mai mulți factori. Printre aceștia se numără tipul de aparat dentar (fix sau mobil), materialul din care este confecționat (metalic, din ceramică, din safir etc.), complexitatea și durata tratamentului.

 În plus, trebuie luate în considerare și consultația inițială, radiografiile, ședințele periodice de activare și alte costuri asociate tratamentului ortodontic. Prețul total este diferit în funcție de fiecare pacient în parte, indiferent dacă este vorba de copii sau de adulți.

Tratamentul durează mai mult în cazul adulților

Într-adevăr, în unele cazuri, tratamentul ortodontic pentru adulți poate dura mai mult decât în cazul copiilor. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că cei mici au dinții aflați încă în perioada de dezvoltare și pot fi corectați mai ușor cu ajutorul aparatelor dentare.

În cazul adulților, dinții sunt permanenți, astfel corectarea lor cu ajutorul aparatelor dentare ar putea necesita mai mult timp. În medie, tratamentul cu aparatul dentar durează între șase luni și doi ani. Pentru a-i putea evalua corect durata, poți face o programare la o clinica stomatologica pentru un consult.

Este mai dureros să porți aparat dentar ca adult

Nivelul de durere și disconfort variază de la un pacient la altul, în funcție de mai mulți factori. De obicei, disconfortul cauzat de aparatul dentar este mai intens imediat după activările acestuia. Totuși, aparatele dentare au avansat, iar multe dintre ele sunt concepute pentru a reduce disconfortul și a fi mai eficiente. De asemenea, pentru a minimiza durerea, medicul ortodont trebuie să adapteze tratamentul pentru fiecare pacient în parte.

Rolul aparatului dentar este pur estetic

Și adulții pot avea diverse probleme dentare care pot fi corectate cu ajutorul aparatului dentar. Astfel, deși acesta are un impact semnificativ asupra aspectului estetic, are și un rol funcțional și contribuie la sănătatea orală. Dinții se pot deplasa la orice vârstă, iar multe probleme ortodontice pot fi corectate la adulți la fel de ușor ca în cazul copiilor.

Dacă problemele ortodontice nu sunt tratate, ele se pot agrava. De exemplu, dinții înghesuiți sunt greu de curățat și pot cauza carii și probleme gingivale. O mușcătură incorectă poate provoca uzura neuniformă a dinților, dificultăți în masticație și probleme ale osului și ale gingiilor.

Purtatul aparatului dentar pentru a trata problemele ortodontice este foarte important, indiferent de vârstă, așa că fă-ți o programare la medicul ortodont pentru a vedea care este cea mai potrivită soluție pentru tine.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close