”În primul rând, avem nevoie de vitamina C (pe care o vom lua din frunzele verzi, şi nu din fresh-urile de fructe), vitamina E (din uleiurile de bună calitate, germeni de grâu, nuci, seminţe), zinc (seminţe de dovleac crude, lactate, fructele de mare), seleniu (fructele de mare, nuci). Avem nevoie şi de o bună floră intenstinală care se menţine dacă vom avea o dietă bogată în fibre (cereale integrale, legume, fructe, murături, kefir, parmezan). Un antioxidant benefic în lupta cu coronavirusul, quercitina, se găseşte în capere, mere, ceapă", a explicat medicul Ruxandra Pleşea la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.
Ce mâncăm ca să avem o stare de bine
Dr. Ruxandra Pleșea, ne spune ce ar trebui să conțină dieta noastră pentru o digestie bună și un tonus excelent. Starea de spirit este influențată, considerabil, de alimentele pe care le consumăm. Medicul a făcut un TOP de 5 alimente care ne ajută.
- Șofran - un condiment oriental, foarte scump, care este un antidepresiv foarte puternic
- Leguminoasele - linte, mazăre, năut, care au proteine și fibre și mențin o floră interstinală sănătoasă. Este vorba despre alimentele ieftine și bune
- Frunzele verzi - extrem de bogate în minerale
- Peștii grași cu omega 3
- Probioticele, bacteriile bune din intestinele noastre - din alimente fermentate cum ar fi: kefir, murături, parmezan, măsline,