Antena 3 CNN Life Alimentele îți pot alunga somnul. Se ce trebuie să te ferești

Alimentele îți pot alunga somnul. Se ce trebuie să te ferești

o_1d2vl60me1nk2u93umga4s1g7t8.jpg
Foto: pexels.com
05 Feb 2019   •   22:22

Uneori, insomnia este cauzată de anumite alimente consumate la cină. După o masă copioasă apare repede și senzația de somn, însă înainte de culcare este bine să nu mâncați mult, altfel, riscați o idigestie.

Mâncarea de tip fast-food - Studiile au arătat că, pe lângă faptul că îngrașă, mâncarea fast-food duce la tulburări ale somnului. 

Mâncarea picantă - Pe de o parte pentru că ți-ar putea provoca probleme la stomac - arsuri și dureri, pe de altă pentru că alimentele picante sunt un excitant al sistemului nervos central, ceea ce te va împiedică să dormi.

Cafeaua, ceaiui, sucurile carbogazoase și ciocolată - Dacă ai o problema cu somnul, ar fi bine să eviți astfel de alimente după ora 16. 

Medicamentele - Mai ales analgezicele, antitusivele, unele suplimente nutritive, diureticele, medicamentele recomandate pentru gripă și răceală pot conține cafeină, în cantitate suficient de mare pentru a-ți strică somnul.

Țigările - Deși uneori le da fumătorilor calmul de care au nevoie, nicotină poate deranja somnul, fiind un fel de excitant, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Subiecte în articol: insomnie alimente
Cele mai noi știri
Parteneri
x close