Antena 3 CNN Life Alimentele care scad riscul de depresie. Află și tu ce trebuie să consumi

Alimentele care scad riscul de depresie. Află și tu ce trebuie să consumi

<1 minut de citit Publicat la 14:41 02 Mai 2018 Modificat la 14:41 02 Mai 2018
o_1ccgagmha193e79218al1vqkrv78.jpg
Foto: Pixabay.com

ată care sunt, în opinia specialistului, alimentele care pot aduce buna dispoziţie şi pot scădea riscul de depresie!

Ciocolata conţine o serie de compuşi responsabili pentru o stare de spirit pozitivă şi poate induce senzaţia de calm. Totodată,  creşte producţia de endorfine în organism, ceea ce conferă organismului o stare de bine.


Orezul brun conţine carbohidrati cu absorbţie lentă care declanşează în organism eliberarea de serotonină şi norepinefrină, care vă ajută să faceţi faţă mai bine stresului, pentru că vă îmbunătăţeşte dispoziţia şi energia, scrie csid.ro.

Usturoiul conţine o substanţă numită alicină care ajută la dispariţia stărilor de epuizare fizică şi psihică. Aceasta are proprietăţi antivirale şi antifungice, scade colesterolul şi tensiunea arterială, care este asociată cu stresul, şi ajută la creşterea bunei dispoziţii.

×
Etichete: depresie risc alimente
x close