Există mai multe alimente care își păstrează intacte proprietățile pe perioade mai mari de 100 de ani.
Oțetul de mere - Când este ferit de razele directe ale soarelui, oțetul de mere își păstrează proprietaile și puteți fi siguri că nu va expiră niciodată.
Mierea - Își poate schimbă culoarea și se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar și după sute de ani, atunci când este depozitată într-un recipient închis ermetic.
Orezul - Având în vedere că în catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez care încă erau bune pentru consumul uman, putem spune că acesta nu are dată de expirare.
Sarea - Atunci când este ferită de umiditate, sarea este "nemuritoare". Până la urmă, este vorba de o piatră sfărâmata.
Zahărul - Întocmai că mierea, atunci când este depozitat într-un recipient închis ermetic, zahărul alb, brun și cel pudra nu se strică niciodată, potrivit reteteculinare.ro.