Comparativ cu meniul europenilor, românii consumă exagerat de multă pâine și prea puțin pește, iaurt sau fructe.
În România, într-un an, se consumă 64 de kilograme de carne şi produse de carne pe cap de locuitor, faţă de Franţa, Germania şi Spania, unde consumul de carne depăşeşte 85 de kilograme de carne pe cap de locuitor.
În România se consumă doar şapte kilograme de iaurt pe cap de locuitor, în condiţiile în care în Franţa se consumă 30 de kilograme pe cap de locuitor, iar în Bulgaria se consumă 23 de kilograme pe cap de locuitor.
Ţara noastră este campioană europeană la consumul de pâine şi de patiserie. Astfel, se poate vedea numărul tot mai mare de boli cronice depistate de medicii români.
Doar 35% din populaţie consumă legume şi fructe zilnic, în timp ce la nivel european, 66% din locuitori preferă fructele şi legumele proaspete, potrivit adevarul.ro.