Specialiştii avertizează cu privire la faptul că în momentul reîncălzirii unele alimente îşi schimbă compoziţia şi îşi pierd proprietăţile nutritive, multe dintre ele devenind toxice.
Specialiştii avertizează că unele alimente devin extrem de periculoase atunci când sunt supuse în repetate rânduri temperaturilor ridicate.
Spanac - Este recomandat ca spanacul să fie consumat imediat după ce a fost gătit. Acesta conţine o cantitate mare de nitraţi care se transformă în nitriţi odată ce sunt reîncălziţi. Aceasta înseamnă că spanacul este cancerigen pentru organism după ce a fost reîncălzit, informează adevarul.ro.
Ţelină - Ţelina conţine nitraţi, la fel ca spanacul. Este recomandat să tăiaţi ţelina în bucăţi mari, iar când reîncălziţi supa, acestea să fie scoase. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul morcovilor.
Sfecla - Nutriţioniştii recomandă consumul de sfeclă în fiecare zi, fiind un aliment încărcat cu nutrienţi sănătoşi. Cu toate acestea, poate fi foarte dăunător atunci când este reîncălzit. Sfecla nu ar trebui să fie reîncălzită, devenind dăunătoare organismului.
Cartof - Dacă lăsaţi cartofii să stea o zi sau două la temperaturi foarte scăzute, ar putea să-şi piardă proprietăţile, dar şi calitatea lor dietetice. În acest mod, devin şi foarte dăunători organismului.
Ouă - Ouăle pot provoca grave probleme de sănătate dacă sunt gătite, iar apoi încălzite din nou. Acest lucru este valabil numai pentru reîncălzirea ouălor fierte şi prăjite.