Antena 3 CNN Life Alimentația care ține la distanță răcelile. Dr. Anca Hâncu: "Această dietă crește imunitatea și protejează împotriva virozelor"

Alimentația care ține la distanță răcelile. Dr. Anca Hâncu: "Această dietă crește imunitatea și protejează împotriva virozelor"

stil de viata sanatos intarire imunitate
Medicul Anca Hâncu a subliniat importanța unui stil de viață sănătos pentru întărirea imunității. Foto: Getty Images.com
14 Sep 2024   •   07:00

Virozele respiratorii la copii sunt boli care se manifestă în special la începutul unui nou an școlar, când copiii reintră în colectivitate. E important să știm că alimentația joacă un rol foarte important în prevenția răcelilor, dar atenție și la pachețelul pe care îl dați celor mici la școală, a punctat medicul Anca Hâncu, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea.

Medicul Anca Hâncu a subliniat importanța unui stil de viață sănătos pentru întărirea imunității, punând accent pe respectarea orelor de somn, mai ales în cazul copiilor. „Copiii trebuie să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte, pentru a fi odihniți și a-și respecta programul de somn”, a explicat medicul.

Ea a menționat și importanța gestionării stresului, subliniind că „fiecare trebuie să găsească metode de a elimina gândurile negative și să se concentreze pe psihologia pozitivă”. În privința activității fizice, medicul a recomandat „activitate fizică moderată, dar constantă”, sugerând ca plimbările și mișcarea să rămână parte din rutină, indiferent de vreme.

Medicul a punctat că „un aport zilnic de antioxidanți, proveniți din legume și fructe, este esențial pentru sănătate”, recomandând consumul a cinci porții de legume și fructe zilnic. Printre alimentele sugerate se numără „cartofii dulci, dovleacul, pătrunjelul bogat în vitamina C și fructele de sezon, precum merele și perele”.

Legat de dietă, medicul a precizat că „o dietă mediteraneană poate crește imunitatea și proteja împotriva virozelor și COVID-19”, adăugând că „un aport adecvat de proteine, în special din carne slabă, ouă și pește gras, este crucial pentru sănătatea copiilor”.

Referitor la pachețelul copiilor pentru școală, medicul a spus că este important să includem alimente bogate în proteine și legume, adăugând că „gustările pot consta în fructe sau nuci”.

De asemenea, medicul a subliniat importanța menținerii unui microbiom sănătos, recomandând „consumul de probiotice din lactatele fermentate, precum iaurtul, chefirul și sana”. A avertizat, totodată, că „în cazurile în care se iau suplimente, trebuie să fim atenți la dozaj”, menționând că „excesul de zinc, peste 150 mg/zi, poate fi dăunător”, a mai spus medicul.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close