O alimentație corectă protejează organismul de infecții respiratorii și duce la creșterea sistemului imunitar. Există multe alimente care contribuie la întărirea imunității, iar puțină lume știe că ouăle aduc numeroase beneficii pentru sănătate.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Nutritional Neuroscience, 79 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani au efectuat câteva teste prin care le-a fost evaluată funcția cognitivă.
Descoperirea arată că, în urma consumului de ouă, proteina din acest aliment i-a ajutat pe participanți să aibă rezultate mai bune în ceea ce privește concentrarea și punerea memoriei în mișcare.
Mai mult decât atât, rezultatele arată că ouăle aduc numeroase beneficii pentru sistemul imunitar, fiind un aliat de nădejde. Consumul de ouă în mod regulat întărește sistemul imunitar și îl ajută să
Citește și: Alimente care ne ajută să trăim mai mult. Specialiștii ne recomandă să le adăugăm zilnic în meniu
Și nu e doar atât. Ouăle au multe alte beneficii pe lângă întărirea imunității.
Conțin fier și vitamine B
Oul conține proteine, grăsimi nesaturate, vitamina D (una dintre puținele surse alimentare ale nutrienților), fier, vitamine B și colină (care susține creierul și sistemul nervos). Majoritatea proteinelor dintr-un ou se găsesc în albușuri, în timp ce majoritatea vitaminelor și mineralelor se găsesc în gălbenuș.
Din acest motiv, este indicat să mănânci întregul ou, nu doar albușurile, pentru a obține cât mai mulți nutrienți.
Ne oferă mai multă energie
Proteinele și grăsimile nesaturate din ouă sunt sățioase și ajută la reglarea poftei de mâncare. Consumate zilnic, ouăle ne oferă un boost de energie.