Un bucatar japonez indragostit de biscuitii cu cacao si vanilie a realizat o reteta pentru un tort urias cu gust Oreo.
Ingrediente:210 gr ulei vegetal cu pulverizator
14 oua
18 biscuiti faramati
140 ml de lapte
400 ml de frisca
530 gr de faina
16 gr praf de copt
100 gr cacao mai neagra
70 gr cacao normala
365 gr zahar
o lingurita de sare
Mod de preparare:Amesteca, intr-un bol, faina, praful de copt si cacaoa pana ai o culoare uniforma.
Amesteca cele 14 oua impreuna cu 350 gr de zahar turnat in 3 transe. Adauga sarea si amesteca bine.
Pune uleiul vegetal si mixeaza continutul. Adauga ingredientele uscate si amesteca cu grija sa nu faci cocoloase. Adauga lapte si mai amesteca.
Pune aluatul obtinut in 2 tavi rotunde de 24 cm pe care le bagi apoi in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius. Testeaza-le cu un bat sa vezi daca s-au copt.
Scoate-le, lasa-le la racit. Fa o crema din frisca, zahar si biscuitii de Oreo faramati in prealabil. Pune crema pe blaturi si uneste-le. Sursa: kfetele.ro