Antena 3 CNN Life Adevăratul motiv pentru care musulmanii și evreii nu consumă carne de porc

Adevăratul motiv pentru care musulmanii și evreii nu consumă carne de porc

o_1buarp7nd1jg3113h1v57155fv6v8.jpg
foto: Pixabay.com
07 Noi 2017   •   11:08

La o astfel de intrebare peste tot primesti acelasi raspuns: „Din cauza ca porcul este un animal murdar”.

Uitati despre acest lucru, fiindca atunci cand se nasteau religiile omul nu era mai curat decat un porc. Inaintea erei noastre oamenii aruncau peste ”geam” toate mizeriile din casa, care intr-un final ajungeau pe drum si pe acest drum umblau tot aceiasi oameni. Astfel, murdari erau si oamenii si animalele lor, scrie bzi.ro.

In zonele unde locuiau adeptii islamului si iudaismului clima era foarte calduroasa si secetoasa, iar carnea de porc este un produs ce se altereaza foarte repede. Si fiindca porcul mananca orice, pana si propriile excremente, ca urmare carnea de porc era infectata cu trichinella – un parazit, datorita caruia se pot dezvolta diferite boli.

Aproximativ orice interdictie alimentara religioasa se poate explica stiintific. De exemplu legile Kashrut interzic consumarea carnii de animale salbatice: lup, vulpe, urs, caine, fiindca acestea sunt carnivore si corpul lor e plin de toxine.

Din acelasi motiv evreii au interdictie pentru consumul de crab, rac, omar – in carnea acestor crustacee este prezenta – ptomaina (toxina de cadavru).
 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close