Antena 3 CNN Life Activitățile care îți mențin creierul sănătos

Activitățile care îți mențin creierul sănătos

1 minut de citit Publicat la 11:49 18 Mai 2017 Modificat la 11:49 18 Mai 2017
o_1bgdbqu5j11mkodd16iu1c2c1ian8.jpg
Foto: Pixabay.com

Exista câțiva factori care asigură o îmbătrânire sănătoasă a creierului. Specialiștii menționează continuarea educației și asumarea unui rol de conducere la locul de muncă, arată o nouă cercetare publicata recent în jurnalul PLOS Medicine, conform spring.org.uk.

Activitatile ce reprezintă o provocare pentru persoanele de vârstă mijlocie le ajută creierul să lupte în mod natural împotriva demenței.

“Pierderea abiltăților mentale nu este inevitabilă la bătrânețe. Știm că putem lua toate măsurile de care avem nevoie pentru a ne crește șansele de a avea creierul sănătos chiar și la cele mai înaintate vârste, prin adoptarea unui stil de viață sănătos și angajarea în activități care ne stimulează,” a declarat Prof. Linda Clare, autoarea principală a studiului.

Acest stil de viață reușește să construiască o “barieră” ce oferă protecție creierului împotriva tulburarilor pe plan cognitiv, informează medlive.hotnews.ro.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii studiului au analizat îndeaproape stilul de viata a 2.315 persoane cu vârste de peste 65 de ani și au descoperit că următorii cinci factori sunt responsabili pentru menținerea sănătății mintale pentru cât mai mult timp: Consumul moderat de alcool, angajarea în activități care ne stimulează pe plan mental, angajarea în activități sociale, urmarea unei diete alimentare sănătoase și adoptarea unui program de exerciții fizice

“Am constatat că persoanele care au un stil de viață mai sănătos au înregistrat rezultate mai bune la testele de evaluare a capacității mintale, iar acest lucru a fost posibil datorită nivelului lor de ”rezerve cognitive”. Rezultatele noastre subliniază importanța adoptării măsurilor care încurajează persoanele în vârstă să își schimbe dieta, să facă mai multa miscare și să se implice în cât mai multe sociale și mentale.” a adăugat coautorul studiului, Prof. Bob Woods.

×
x close