Antena 3 CNN Life A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România

A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România

colaj cuplu si insula
Oliver a renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda FOTO: Profimedia Images
de D.C.    |    11 Sep 2024   •   14:45

Un tânăr a renunțat la viața din SUA pentru a trăi pe o insulă din Finlanda pe care a cumpărat-o cu 28.000 de euro, adică mai puțin decât un avans pentru o casă oriunde în Statele Unite sau cât o garsonieră confort redus în România.

Oliver Russell, de 24 de ani, care este jumătate american și jumătate finlandez, își petrecea fiecare vară în Finlanda împreună cu prietenii și familia de acolo.

A crescut în Laguna Beach, California, SUA, iar în 2020 s-a mutat în Colorado. Căutând o școală mai accesibilă, s-a decis să se mute la Helsinki, Finlanda, în august 2022, relatează New York Post.

În Finlanda, Oliver a întâlnit-o pe iubita lui, Helena Tomaszewska, de 20 de ani. Au văzut pe site-ul unei agenții imobiliare anunțul de vânzare al unei insule, iar în luna martie s-au decis să o cumpere.

Insula are puțin peste un hectar și era locuibilă. În lunile care au urmat, cei doi și-au construit o terasă cu un cort și o anexă, intenționând ca în final să ridice o cabană de vară și o saună, ca să-și petreacă zilele libere și vacanțele acolo.

Oliver, care studiază afaceri, a spus: „M-am îndrăgostit de ideea de a merge în Finlanda și de a merge la școală acolo. Ca cetățean finlandez, nu plătesc școala și a fost minunat. De asemenea, îmi place foarte mult timpul petrecut aici.

În Finlanda, viața în cabana de vară este o parte uriașă a culturii. Mi-a plăcut ideea și mi-am dorit o cabană a mea.

De fiecare dată când mergem pe insulă parcă este ireal și nu ne vine să credem că este a noastră – este atât de frumos acolo. Este atât de liniștit și, pentru că este o insulă, nimeni nu vine acolo”.

Oliver a vrut o casă imediat ce a ajuns în Finlanda

După ce s-au mutat în Finlanda în august 2022, Oliver și Helena s-au îndrăgostit de ideea de a avea o casă de vară. El a intrat pe un site imobiliar și a găsit insula care fusese nelocuită timp de 10 ani. Prețul de vânzare era de aproape 35.000 de euro.

„Căutam mai mult ca să mă distrez, dar am găsit insula. Și era mai ieftină decât un lot normal. Am oferit 28.000 de euro și oferta a fost acceptată”, a spus el.

Prima dată când cei doi au ajuns pe insulă a fost în iunie 2024. Pământul era acoperit de copaci și mușchi și în mare parte era inaccesibil. Oliver a început să taie copaci și a construit o platformă pentru un cort în care să poată locui pe termen scurt.

„Am făcut un cadru din bușteni pe care i-am tăiat din copaci și am luat niște podele de la un magazin. Am construit apoi o anexă și acum încerc să construiesc o cabină de duș”, a mai povestit Oliver.

Oliver și Helena își petrec majoritatea weekendurilor pe insulă și lucrează pentru a-și împlini visul. Scopul lor final este acela de a construi o cabană de vară și o saună.

Nu și-au stabilit un termen limită pentru finalizarea lucrărilor, pentru că și-au dat seama că nu este tocmai ușor și au multe de învățat. Dar în ciuda greutăților întâmpinate cei doi vor să se descurce singuri.

×
Subiecte în articol: insule Finlanda construcţie case
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close