Antena 3 CNN Life A murit Rita, cel mai iubit cal din Jandarmeria Română. Mesajul înduioșător al partenerei ei: „Avea lacrimi în ochi. Parcă simțea”

A murit Rita, cel mai iubit cal din Jandarmeria Română. Mesajul înduioșător al partenerei ei: „Avea lacrimi în ochi. Parcă simțea”

calul rita jandarmeria romana
Rita, calul din Jandarmeria Română. Sursa foto: Facebook/ MAI
de Mia Lungu    |    07 Aug 2024   •   00:46

Ministerul Afacerilor Internet și Jandarmeria Română au postat, marți, mesaje emoționante pe o rețea socială, în memoria Ritei, partenera de 20 de ani și prietena de nedespărțit a Laurei, care a părăsit „cu lacrimi în ochi” suita de cai a Jandarmeriei Române.

Rita are o poveste impresionantă, care a început cu momentul în care copita i-a rămas blocată într-o șină de cale ferată.

"- Hai, Rita! Hai, fetiţo! Trebuie să reuşim!" Încerca, din răsputeri, să-şi elibereze, din şurubul rigid şi plin de rugină, copita blocată în şina de cale ferată. Necheza a teamă şi a îndârjire, iar sudoarea de pe pielea ei confirma efortul încercării de a se elibera. În depărtare, se auzea şuieratul trenului ce grăbea spre destinație. Laura a refuzat să o părăsească pe Rita, deși amenințarea trenului era iminentă. A rămas în șa și a încurajat-o, până când a reușit să se elibereze.

E povestea colegei nostre, Laura, trăită, acum mai bine de 10 ani, în timpul unei misiuni, alături de partenera sa, Rita. Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române.
 
"Sunt alături de ea de 20 de ani. E greu să descrii sentimentul, e sfâșietor tot ce simți. Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile. Mă simțeam neputincioasă. Tot ce am putut să fac a fost să rămân lângă ea." Rita și-a așezat capul în brațele Laurei, un altfel de "rămas bun". Așa a sfârșit. 
 
Îi mulțumim și noi Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română.
 
Laura ne-a spus la un moment dat că de la Rita a învățat ce înseamnă libertatea. Cu siguranță, Rita galopează acum spre o altă libertate, una fără șei și fără hamuri, exact așa cum îi plăcea.”, a transmis Jandarmeria Română.
 
 

MAI: "Rita se uita la Laura și avea lacrimi în ochi. Cumva parcă simțea”

"Rita se uita la Laura și avea lacrimi în ochi. Cumva parcă simțea. Partenera ei de 20 de ani o privea și nu-i venea să creadă. Rita a ridicat capul și l-a așezat în brațele ei. Laura a ținut-o strâns și a spus cu voce stinsă: „- Mai stai, iubita mea! Te rog din inima mea mai stai cu mine!” Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!

Laura și Rita! Mulți dintre voi le știți. De 20’de ani au defilat de fiecare dată de Ziua Națională a României! Fie ca au fost la București, Iași sau Alba Iulia, Laura și Rita au fost mereu prezente. De 20 de ani au fost împreună și au participat la sute de acțiuni pe ordine publică! De 20 de ani au fost... au fost..

Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române. Un moment sfâșietor.

Evident că Laura nu a vrut să o părăsească, crezând până în ultima clipă că își va reveni. Poate că acest sentiment e greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă legătura care se naște în astfel de situații este una extrem de puternică.

Laura este pasionată de cai încă din copilărie. Iar noi știm cât de mult a iubit-o pe Rita și mai știm cât de greu îi este acum. Însă, așa cum a spus chiar ea, tot ce a trăit alături de Rita va rămâne veșnic în inima ei.

Îi mulțumim  Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română.”, au transmis reprezentanții MAI, pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Jandarmeria Romana cal Rita
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close