Antena 3 CNN Life 9 sfaturi pentru a economisi timp la locul de muncă

9 sfaturi pentru a economisi timp la locul de muncă

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 14:02 17 Feb 2023 Modificat la 14:03 17 Feb 2023
9 sfaturi pentru a economisi timp la locul de munca
9 sfaturi pentru a economisi timp la locul de muncă

Iată nouă sfaturi și trucuri care te pot ajuta să economisești timpul atât de prețios, pentru a fi mai puțin stresat și pentru a putea să te bucuri de viața ta atunci când pleci de la birou.

  1. Realizează liste

Primul lucru de făcut la începutul unei zile de lucru este să notezi tot ce trebuie să faci: vei vedea mai clar volumul de muncă care te așteaptă. Pentru liste, fiecare are propria metodă: pe o foaie, post-it-uri, pe computer, cu un instrumente simple și gratuite, precum Evernote sau altele. Găsește ceea ce ți se potrivește cel mai bine, pentru a putea gestiona mai ușor diferitele sarcini pe care le ai de îndeplinit.

  1. Stabilește prioritățile și situațiile de urgență

Odată ce listele tale sunt stabilite, este important să știi în ce ordine vei proceda. Determină sarcinile prioritare făcând distincție între urgența lor (termenele stabilite) și importanța lor.

  1. Utilizează instrumentele potrivite

După cum spuneam, orice ajutor contează. Există din ce în ce mai multe instrumente și aplicații gratuite care te ajută să lucrezi mai eficient în fiecare zi și să ai astfel un management mai bun al afacerii, cum ar fi MyBenefits, de exemplu.

  1. Grupează sarcini similare

Vei fi mai eficient dacă grupezi sarcini din aceeași categorie în același timp. Blochează-ți un anumit număr de ore pentru a efectua apelurile telefonice importante, de exemplu, un alt bloc de ore pentru procesarea e-mail-urilor, altul pentru sortarea actelor și documentelor etc.

  1. Nu ezita să delegi anumite sarcini

Fă totul singur și vei rata ocazia de a realiza că cea mai importantă valoare din afacerea ta nu este venitul pe care îl generezi, ci timpul facturabil. Poți oricând să muncești din ce în ce mai mult și pentru a câștiga mai mulți bani, dar această opțiune nu este nelimitată nici în timp, nici fizic și psihologic!

Odată ce timpul a trecut, acesta este irosit, chiar dacă profitul este unul bun. Prin urmare, delegarea ar putea fi cea mai bună modalitate de a-ți dezvolta afacerea. Vei economisi timp, vei crește eficiența și vei îmbunătăți calitatea muncii.

  1. Rămâi concentrat

Știm că este foarte ușor să fii distras de multe alte lucruri, cu atât mai mult dacă lucrezi de acasă: fie că este vorba de prea multe ore petrecute pe internet, rețelele de socializare sau la telefon, discuții prea lungi cu unii colegi, televizor sau chiar treburile casnice. Pe scurt, există multe surse de distragere a atenției.

Pentru a face față și a rămâne concentrat, creează-ți un ritual: concentrează-te pe o sarcină la un moment dat și fă doar asta. Poți să-ți închizi telefonul dacă este necesar, să dezactivezi alertele care anunță sosirea mesajelor, renunță să verifici căsuța de e-mail în acea perioadă. De asemenea, stabilește-ți o limită și câteva pauze în timpul zilei când poți naviga pe internet!

  1. Ia pauze

Da, pauzele sunt importante pentru a fi mai eficient! Pentru a menține un nivel ridicat de productivitate, nu ezita să-ți acorzi câteva momente când faci altceva decât muncă: fie că este vorba de un pui de somn, câțiva pași pentru a-ți dezmorți picioarele, cinci minute de sport sau pe internet și rețele sociale. Depinde de tine să vezi ce ți se potrivește cel mai bine!

  1. Nu amâna

Totul este spus în titlu, respectă termenele pe care ți le-ai stabilit și nu amâna ceea ce ai plănuit să faci până mâine sau mai târziu. Dacă ți se pare că reușești să economisești puțin timp amânând anumite proiecte, este fals. Este un timp pe care va trebui să-l recuperezi a doua zi, probabil cu niște ore suplimentare.

  1. Spune nu!

Poate vei fi tentat să spui da tuturor contractelor oferite de clienți. Dar învață să spui nu dacă simți că este prea mult pentru tine și volumul de muncă devine prea mare. Riști să te supraîncarci și să-ți faci treaba prost. Este mai bine să iei mai puține proiecte, dar fă-le corect, pentru ca respectivul client să apeleze din nou la tine.

În concluzie, când acele lucruri de care nu poți scăpa sau nu pot fi amânate sunt perfect planificate și organizate în avans, ele devin „automate” și pot fi rezolvate mult mai ușor. Astfel, nu doar că vei fi mai eficient și mai puțin stresat, dar vei avea suficient timp pentru a face lucrurile pe care le iubești cu adevărat și care îți aduc plăcere!

×
Etichete: advertorial
x close