Antena 3 CNN Life 7 sfaturi practice pentru curățenia casei

7 sfaturi practice pentru curățenia casei

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 16:36 22 Sep 2022 Modificat la 16:36 22 Sep 2022
7 sfaturi practice pentru curatenia casei
7 sfaturi practice pentru curățenia casei

Toamna a venit, perioada concediilor este pe sfârșite, începem să schimbăm garderoba și să reorganizăm cămara, iar stilul de viață se schimbă oarecum și el. Vom petrece de acum mai mult timp în casă, ceea ce înseamnă că spațiul de locuit trebuie să fie ordonat, curat și confortabil.

Cum majoritatea persoanelor au puțin timp liber la dispoziție, curățenia devine o problemă, mai ales când trebuie să îți rezervi timp și pentru alte activități gospodărești, pentru familie și relaxare. Iată de ce îți oferim câteva sfaturi, care să te ajute să faci curățenie în mod organizat.

1. Curăță începând de sus în jos și de la stânga la dreapta

Este un sistem care dă rezultate și care te face să nu muncești de două ori. Dacă mai întâi ai aspirat și curățat podeaua și apoi ai șters praful, se va face murdărie la loc și va trebui să reiei procesul.

2. Aspiră de la colțurile cele mai îndepărtate spre ușă

Este bine ca aspirarea să se facă după ce toate celelalte activități de curățenie din cameră s-au încheiat. Înainte de a începe, asigură-te că ai scos și golit sacul de colectare din aspirator și că ai schimbat filtrul. Alege-ți un colț al camerei de la care să pornești, ca să nu mai trebuiască să calci din nou pe unde ai aspirat deja.

3. Curăță camerele pe rând

Dacă ai să începi curățenia odată în toate camerele, ai să obosești în prima jumătate de oră și o să ai impresia că nu mai termini niciodată. Începe cu cele mai folosite încăperi: dormitor, baie, bucătărie, sufragerie; aici este cel mai mare volum de muncă. Stabilește o rutină pe care să o respecți la fiecare curățenie.

4. Ține toate substanțele și ustensilele de curățat la îndemână

După procurarea tuturor celor necesare pentru curățenie, alege-le pe cele de care ai nevoie pentru o anume cameră, pune-le într-o cutie și ia-o cu tine în încăperea respectivă. Vei scăpa, astfel, de drumurile mici și obositoare după burete, soluția de curățat geamuri sau lavetă.

5. Nu omite spațiile ascunse

În fiecare locuință există anumite locuri sau obiecte pe care nu le curățăm atât de des: zona din spatele vasului de toaletă, după dulapuri sau comode, spațiul de sub chiuvetă sau peria pentru WC. Curăță-le bine și aspiră și colțurile de îmbinare ale canapelei. Folosește șervețele dezinfectante pentru telecomandă sau întrerupătoare.

6. Întrebuințează bicarbonat de sodiu și oțet

Sunt două ingrediente care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Sunt folosite împreună pentru curățarea vasului de toaletă, a capului de duș, a fierbătorului electric sau pentru înlăturarea petelor de pe covoare. Robinetele se pot curăța foarte bine, folosind oțet alb. Petele dificile de grăsime de pe aragaz sau din cuptor se pot îndepărta cu puțin bicarbonat dizolvat în apă.

7. Curăță frigiderul

Dacă vrei să cureți temeinic frigiderul, scoate-l mai întâi din priză și golește-l. Aruncă alimentele care au termenul de valabilitate expirat și spală separat sertarele și părțile detașabile, apoi pereții interiori.

Și aici poți folosi oțetul diluat cu apă în cantități egale, pe care îl pulverizezi peste suprafețele de curățat, după care lași să acționeze cinci minute și ștergi cu o lavetă absorbantă. Înainte de a introduce alimentele înapoi în frigider, poți pune acolo o farfuriuță cu 50 gr. bicarbonat de sodiu, care va îndepărta mirosurile neplăcute și va menține interiorul frigiderului curat mai mult timp.

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos, pentru ca următoarea curățenie să o faci cu efort minim și fără prea multă bătaie de cap.

×
Etichete: advertorial
x close