Antena 3 CNN Life 6 idei accesibile care merită să fie incluse în proiectul de renovare

6 idei accesibile care merită să fie incluse în proiectul de renovare

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:32 16 Feb 2024 Modificat la 14:32 16 Feb 2024
6 idei accesibile care merita sa fie incluse in proiectul de renovare
6 idei accesibile care merită să fie incluse în proiectul de renovare

 Fie că este vorba despre o lucrare punctuală sau una de lungă durată, vei avea nevoie de timp și inspirație pentru a face alegerile care te vor încânta. Iată, mai departe, 6 aspecte pe care să le iei în considerare într-un astfel de proiect.

1.Investește într-o lucrare de calitate

Ai amânat de ceva timp să pui parchet în toate camerele sau pur și simplu îți dorești să zugrăvești bucătăria într-o altă culoare? Indiferent de motiv, alege să faci o investiție într-o lucrare de calitate, care va rezista în timp. Pentru un astfel de proiect, vei avea nevoie de materiale bune și de o echipă pricepută de muncitori. Acest lucru poate însemna un cost suplimentar, așa că ia în calcul un imprumut nevoi personale online care să te ajute să finalizezi activitatea propusă. În plus, poți să primești banii în numerar, pe card sau în contul bancar, pentru mai multă flexibilitate.

2.Dă o nouă viață obiectelor

Probabil că ai și tu în casă diverse obiecte care te atrag mai puțin din punct de vedere vizual. Așa că, vezi dacă le poți integra în noul tău proiect. Cu ajutorul unor haine mai vechi, poți face o pătură sau un covor cu model patchwork (pattern-uri diferite), care să aducă un aer retro balconului tău. Pe de altă parte, plăcile rămase după schimbarea parchetului pot fi folosite în realizarea unei etajere pentru cărți sau a unor rame foto pentru biroul tău.

3.Păstrează materialele rămase

Păstrează materialele rămase după renovare, deoarece ele pot fi de folos mai târziu. Astfel, atunci când vei avea nevoie să înlocuiești ceva anume sau să aduci o modificare, poți fi sigur că ai la îndemână cele necesare. Acest lucru se poate aplica plăcilor de gresie, în cazul în care ele se sparg, sau blatului pentru dulapul din bucătărie, din care poți face un spațiu suplimentar de depozitare.

4.Asistă echipa de renovare

Ai decis că este nevoie de o lucrare amplă, cum ar fi schimbarea pardoselii sau a cabinei de duș? Ține cont că durata estimată inițial se poate prelungi, mai ales dacă apar și situații neprevăzute. Pentru aceasta, asistă cât mai mult echipa de muncitori. De exemplu, în cazul în care vrei să înlocuiești chiuveta din bucătărie și descoperi o problemă cu țevile, discută despre opțiunile pe care le ai la dispoziție, pentru a preveni întârzierile mari și costurile ridicate de reparație.

5.Ține cont de principiile feng shui

Principiile feng shui sunt exprimate prin valori precum ordine, energie, armonie și simetrie. Înainte de renovare, recomandarea generală este să începi prin a aranja lucrurile, pentru a avea o mai bună perspectivă asupra modului în care vrei să arate camera. În ceea ce privește dormitorul, mută patul pentru a vedea cât mai bine ușa încăperii, dar fără a fi pe același rând cu ea. În plus, alege elemente de decor care îți oferă o stare de liniște, cum ar fi plantele (arborele de jad sau ficusul) și picturi cu flori, pești sau păsări.

6.Ia în calcul siguranța casei

Un aspect esențial este cel al securității locuinței, așa că, montează un sistem de alarmă performant. Alte elemente de protecție sunt o cameră de supraveghere, senzori de mișcare și un sistem inteligent de iluminat. Iar dacă locuiești la parterul unei clădiri sau la un etaj inferior, ia în calcul să montezi și un grilaj pentru geamuri.

Renovarea unui apartament este o activitate plăcută, care îți va da un sentiment de împlinire. Este important ca rezultatul final să-ți aducă mulțumire, dar și să fie o lucrare de calitate. De aceea, fii pregătit din punct de vedere financiar și ia în considerare mai multe variante de amenajare. Tu ce sfaturi ai pentru un proiect reușit?

×
Etichete: advertorial
x close