Antena 3 CNN Life 5 obiceiuri inedite prin care este celebrată căsătoria în diferite colțuri ale lumii

5 obiceiuri inedite prin care este celebrată căsătoria în diferite colțuri ale lumii

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 13:07 26 Mai 2022 Modificat la 13:07 26 Mai 2022
5 obiceiuri inedite prin care este celebrata casatoria in diferite colturi ale lumii
5 obiceiuri inedite prin care este celebrată căsătoria în diferite colțuri ale lumii Sursa foto: Shutterstock.com

Este ceva normal să vedem rochii de mireasă albe, torturi și decoruri impresionante, smochinguri, limuzine sau invitați în ținute elegante.

Cu toate acestea, există multe alte obiceiuri de nuntă în lume, despre care nu multă lume știe, unele amuzante, în timp ce altele s-ar încadra mai bine în categoria obiceiurilor bizare de celebrare a căsătoriei. Din fericire, aceste tradiții sunt menite să aducă noroc și prosperitate cuplului.

Iată 5 obiceiuri prin care diferite culturi celebrează comuniunea dintre soți.

1. Simbolul verighetei în India

Modul în care oamenii poartă verighetele variază semnificativ în funcție de țara în care te afli. Verigheta reprezintă simbolul universal al iubirii și al unității și poate fi întâlnită în tot felul de forme, dimensiuni și materiale, de la verigheta aur alb sau galben la verigheta cu pietre prețioase sau verigheta din titan.

Conform tradiției în ceremoniile de nuntă indiene, verigheta trebuie să fie din aur de 18 sau 22 de carate. Oferirea de aur miresei are unele origini în religie și cu cât acesteia i se oferă mai mult aur la nuntă, cu atât va fi mai fericită în viața de cuplu. Un alt motiv este acela că în India aurul simbolizează frumusețea și atractivitatea, astfel încât puritatea aurului din care este confecționată verigheta este simbolul miresei însăși. De asemenea, se crede că o verighetă cu un conținut crescut de aur rezistă mai mult decât o verighetă din aur mai puțin pur, astfel încât ea devine simbolul unei căsnicii de lungă durată.

2. Brazilia - binecuvântarea fetelor singure de către mireasă

În Brazilia, este tradițional ca miresele să scrie numele prietenelor lor singure în interiorul tivului rochiei de mireasă. Această binecuvântare are rolul de a aduce fetelor nemăritate noroc și căsătorie.

De asemenea, tot în Brazilia mireasa poartă la nuntă pantofi aurii care, în timpul dansului de recepție, sunt plasați pe ringul de dans pentru ca invitații să îi umple cu bani. Astfel, în timp ce invitații dansează, aceștia vor arunca bani în pantofi, în semn de susținere a viitorului financiar al tinerilor căsătoriți.

3. Nuntă zgomotoasă în Austria

Nunțile austriece pot fi foarte zgomotoase. În unele zone din Austria, tradițiile de nuntă includ focuri de armă sau petarde pentru a trezi mirele devreme în ziua nunții. Totodată, vecinii și prietenii creează haos în fața casei miresei pentru a speria spiritele rele.

Se pare că tragerea focurilor de armă în ziua nunții este una dintre vechile tradiții austriece de nuntă. De obicei, mirele este trezit de către prietenii săi dis-de-dimineață. Prietenii zgomotoși trebuie să obțină un permis de tragere de la autorități și le este permis să facă zgomot începând cu ora 6 dimineața. După ce și-au îndeplinit scopul de a-l trezi pe mire, prietenii zgomotoși sunt invitați la micul dejun.

4. Monede în pantofii miresei în Suedia

Cu aproximativ 20 de ore de soare zilnic, nunta suedeză se organizează în mod tradițional în timpul lunilor de vară.

Un obicei inedit în Suedia spune că părinții fetei trebuie să pună câte o monedă în pantofii miresei. Pentru a se asigura că nu va suferi niciodată de lipsuri, în interiorul pantofului drept al miresei se va găsi o monedă de aur dăruită de tatăl ei, iar în pantoful stâng și o monedă de argint de la mamă. De asemenea, mirele oferă trei monede de aur viitoarei mirese: una pentru că a acceptat logodna, alta pentru că s-a căsătorit cu el și a treia pentru că îi va purta copilul.

5. Testarea caracterului mirelui în Coreea de Sud

Un obicei tradițional de nuntă din Coreea de Sud presupune ca în ajunul nunții mirele să fie bătut peste picioare cu un baston și un pește uscat. În esență, obiceiul este menit să arate caracterul puternic al mirelui.

Membrii familiei îi scot mirelui pantofii și îi leagă gleznele cu o frânghie înainte de a bate, pe rând, picioarele mirelui cu un băț sau, în unele cazuri, cu un pește uscat. Deși în mod evident dureros, ritualul se termină rapid și se dorește a fi mai mult amuzant decât un act de pedeapsă. În acest timp mirele este interogat și chestionat cu privire la intențiile sale, iar bătaia picioarelor este menită să fie un test al tăriei și caracterului mirelui.

Așadar, iubirea este un limbaj universal, dar pe tot globul există moduri diferite de a o arăta. În timp ce unele obiceiuri de nuntă te pot pune pe gânduri, altele te pot lăsa cu gura căscată, iar unele pot părea chiar amuzante.

×
x close