Antena 3 CNN Life 4 tehnici simple și la îndemână pentru a combate stresul zilnic

4 tehnici simple și la îndemână pentru a combate stresul zilnic

Stresul a luat amploare în ultimul timp, atât pe seama contextelor sociale, cât și din cauza problemelor personale. Efectele sunt multiple, unele pe care le simți imediat, iar altele care se pot declanșa când te aștepți mai puțin.

4 tehnici simple și la îndemână pentru a combate stresul zilnic
4 tehnici simple și la îndemână pentru a combate stresul zilnic
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2024   •   13:23

Cu toate acestea, există și modalități prin care poți combate stresul zilnic, pentru a te simți mai bine cu tine și cu cei din jur. Descoperă în acest articol patru moduri la îndemână.

1.Coloratul

Coloratul nu mai este doar un hobby destinat copiilor. Din contră, este o activitate asemănătoare cu meditația, care vine cu multiple beneficii asupra sănătății mintale, dar și ca un antidot pentru stresul zilnic.

Astăzi, psihoterapeuții recomandă coloratul ca tehnică pentru combaterea stărilor de anxietate, cât și pentru anumite sindroame, cum ar fi cel obsesiv compulsiv sau cel post-traumatic.

Astfel, poți dezvolta din colorat un hobby căruia să îi aloci în fiecare seară, după terminarea programului de muncă, minimum 30 de minute. Nu ai nevoie de un talent aparte, ci doar de câteva instrumente potrivite, cum ar fi carioci și câteva coli albe. Relaxarea vine odată ce exersezi, așa că încearcă să îți pui în aplicare creativitatea.

2.Mersul pe jos

Traficul și aglomerația din transportul public sunt două cauze ale stresului zilnic. Odată ce pierzi timp prețios la intersecții și semafoare, intervin și frustrările.

Soluția? Mersul pe jos ori de câte ori ai ocazia, zilnic. Este dovedit științific că mersul pe jos îmbunătățește starea generală, prin creșterea ritmului cardiac și determinarea inimii de a pompa mai mult sânge și oxigen pentru mușchi. În plus, orice plimbare făcută te ajută să te eliberezi de stres, te relaxează și îmbunătățește capacitatea de funcționare a creierului. Și beneficiile nu se opresc aici, însă le poți descoperi de îndată ce îți formezi un obicei de a merge cel puțin 30 de minute pe jos în fiecare zi.

3.Dieta echilibrată

Poate te întrebi ce legătură există între ceea ce mănânci și stresul pe care îl simți zilnic. Una puternică și care îți influențează în mod direct starea generală de bine. Alimentele consumate corect și în cantități benefice pentru sănătatea psihică și fizică, te ajută să elimini stresul sau să confrunți situațiile stresante cu o atitudine calmă.

Oboseala poate fi o cauză a stresului, dar și un indicator al lipsei de vitamina C. Când vitamina C este în deficiență, stările de oboseală sunt constante, iar stresul tot mai prezent. De aceea, este important ca în alimentația ta să existe ardei, măceșe, coacăze negre, kiwi sau pătrunjel.

Un alt aliment minune este și spanacul, bogat în magneziu. Se știe că, atunci când ești stresat, lipsa magneziului poate fi un factor care declanșează stările de agitație. Alte alimente care alcătuiesc dieta anti-stres mai sunt și afinele, peștele sau cerealele integrale.

4.Sport ca mijloc de meditație

Cu siguranță te gândești la sport ca la o activitate pe care ți-ai dori să o faci și știi că e necesară, dar nu ai niciodată timp. Sportul însă nu trebuie privit ca fiind o obligație, ci din contră, mai mult ca un mijloc de meditație care te ajută să te eliberezi de stres.

Astfel, poți încerca mai multe tipuri de sport, cum ar fi: jogging, pilates sau yoga. Acasă sau la un centru specializat, în grup sau de unul singur, toate aceste sunt forme de meditație, menite să te elibereze de orice formă de neliniște. Include în activitățile zilnice sesiuni de sport, cum ar fi cele menționate și vei vedea că starea de bine se va îmbunătăți considerabil.

Aceste patru tehnici prezentate pot deveni o rutină sănătoasă împotriva stresului și agitației cotidiene. Pentru a nu te lăsa pradă grijilor zilnice și a stărilor de neliniște, încearcă măcar una dintre activitățile de mai sus, iar beneficiile se vor vedea în cel mai scurt timp.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România nu poate trece la moneda euro. Anunțul Comisiei Europene
x close