Antena 3 CNN Life 4 destinații din România care merită vizitate în orice sezon

4 destinații din România care merită vizitate în orice sezon

iasi top oras romania
Iașiul se află în topul orașelor care merită văzute măcar o dată în viață. Sursă foto: Shutterstock.com
30 Aug 2024   •   11:27

La noi în țară găsești o multitudine de locuri de vizitat în orice sezon. Dacă încă nu ți-ai făcut planurile de vacanță, îți vom prezenta patru destinații pe care să le ai în vedere pentru perioada aceasta sau oricând simți nevoia de o ieșire din rutină. 

1. Iași

Iașiul se află în topul orașelor care merită văzute măcar o dată în viață. Este un centru cultural și universitar și are o poveste istorică impresionantă. Situat în regiunea Moldovei, adesea denumit capitala Moldovei, îmbină perfect tradiția cu modernitatea și în orice sezon l-ai vizita, nu o să te plictisești.

Câteva dintre atracțiile care nu trebuie ratate:

● Parcul Copou, care găzduiește Teiul lui Eminescu, de care ai auzit măcar o dată, cât și numeroase statui ale marilor personalități culturale românești;

● Palatul Culturii, sau bijuteria arhitecturală a orașului, unde găsești cele mai importante muzee;

● Teatrul Național Vasile Alecsandri, considerat unul dintre cele mai frumoase teatre din Europa, renumit pentru arhitectura sa impresionantă;

● Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cea mai veche universitate din România. 

În oraș poți ajunge atât cu trenul, mașina, cât și cu avionul. Dacă alegi ultima variantă, pentru a-ți fi mai ușor să te deplasezi în oraș, apelează la servicii de inchirieri masini aeroport Iasi, pentru ca întreaga experiență să fie una de neuitat, chiar de când aterizezi. 

2. Alba Iulia

Alba Iulia este un oraș cu o importanță istorică majoră, care încă mai păstrează vii amintirile vremurilor. Când ajungi în oraș, știi că ești aproape de multe monumente istorice ce merită văzute, sau de orașe mari din sud-vestul țării, cum ar fi și Clujul. 

Aici se află Cetatea Alba Carolina, care este cea mai mare din țară, Catedrala Sfântului Mihail sau Biblioteca Batthyaneum, un important centru cultural național și mondial. Puțin mai departe de oraș vei găsi satul Rimetea, o istorie vie a vremurilor trecute. Poți ajunge cu mașina sau cu trenul, iar dacă ești aventurier de fel, atunci poți să descoperi și munții din împrejurimi, în special pârtiile de ski iarna. 

3. Suceava

Poate nu te-ai gândit să treci pe lista destinațiilor județul Suceava, însă este unul dintre acele locuri care îți asigură o vacanță reușită în orice sezon. Când ajungi aici, știi sigur că nu o să te plictisești. Este și un punct de plecare excelent pentru a descoperi regiunea Bucovinei, renumită pentru mănăstirile sale pictate, incluse în patrimoniul UNESCO. 

În ultimul timp, în Suceava s-au desfășurat diferite festivaluri și activități, cum ar fi:

● Festivalul Medieval, organizat anual la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde poți experimenta viața medievală;

● Trasee pitorești prin munții zonei, unde oricine poate să se aventureze pe drumuri de munte adaptate nivelului de experiență. 

Să nu uităm de celelalte obiective, deoarece poți opta pentru un tur al renumitelor monumente și atracții turistice din zonă. Le vei descoperi de îndată ce ajungi, cu mașina personală/închiriată, trenul sau avionul. 

4. Târgu Jiu

Dacă până acum nu ai luat în calcul să îți petreci câteva zile în Târgu Jiu, este timpul să te răzgândești și să îi acorzi o șansă. Este cunoscut în principal datorită operelor lui Constantin Brâncuși, însă adăpostește și peisaje naturale și tradiții locale. 

Printre atracțiile principale se numără:

● Ansamblul monumental Calea Eroilor de Constantin Brâncuși;

● Parcul Central;

● Muzeul Județean Gorj Alexandru Ștefulescu;

● Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu;

● Festivaluri locale și culturale, desfășurate pe tot parcursul anului. 

Este o destinație excelentă pentru cei care își doresc să experimenteze arta, natura și istoria, fiindcă vei găsi activități atât vara, cât și iarna. 

Așadar, odată ce ai aflat mai multe detalii despre aceste patru destinații, poți să le adaugi în traseul vacanțelor următoare. Cu siguranță nu te vei plictisi, indiferent de momentul anului în care alegi să le vizitezi.

×
Subiecte în articol: advertorial
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close