Antena 3 CNN Life 3 sfaturi de urmat pentru un antreprenor la început de drum

3 sfaturi de urmat pentru un antreprenor la început de drum

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 20:55 28 Oct 2022 Modificat la 20:55 28 Oct 2022
3 sfaturi de urmat pentru un antreprenor la inceput de drum
3 sfaturi de urmat pentru un antreprenor la început de drum Sursa foto: Shutterstock.com

Fiecare persoană care își dorește să-și deschidă propria afacere are motivațiile sale. Fie este condusă de dorința de a fi propriul șef, fie simte că pe piață este o nevoie reală de produsul sau serviciul pe care vrea să-l promoveze, fie moștenește o tradiție de familie pe care dorește să o ducă mai departe. Indiferent de motiv, pentru ca business-ul să aibă succesul scontat, trebuie ca antreprenorul să aibă o perspectivă de ansamblu a punctului în care se află și unde își dorește să ajungă, așa încât să își poată planifica următorii pași.

Nu te speria de concurență

Pe lângă un plan de afaceri bine pus la punct, succesul unei afaceri aflate la început constă în luarea deciziilor corecte, bazate informație și, uneori, pe intuiție. Astăzi, există pe piață un număr mare de companii, nișate pe diferite industrii - în realitate, e foarte dificil să găsești o nișă pe care nu există concurență de niciun fel. În practică, concurența nu este deloc rea - dacă există deja jucători în piață, înseamnă că există o nevoie pentru produsul sau serviciul tău, iar clienții cunosc deja detaliile despre categoria din care face parte și, mai ales, pot face diferența între oferta companiilor concurente.

Alege-ți parteneri de încredere

Un alt aspect extrem de important pentru orice business aflat la început de drum este alegerea corectă a partenerilor și colaboratorilor cu care te asociezi. rima impresie contează și, mai ales în afaceri, dacă intrarea pe piață a unui nou antreprenor nu este una cu impact pozitiv, munca pentru corectarea și schimbarea acestei imagini lăsate potențialilor clienți este una extrem de grea.

Ca să primești consultanță de calitate (din orice categorie ar face parte - de la PR, la finanțe) și inclusiv ca să te degreveze de eforturile administrative cum ar fi întocmirea de acte necesare infiintare firma, alege o companie de încredere de pe piață, care să fie la curent cu toate noutățile legislative și care să te poată îndruma către cele mai bune opțiuni. Acest pas reprezintă una dintre etapele extrem de importante în calea spre succes.

Asigură-te că ai experiența necesară

O greșeală des întâlnită este faptul că antreprenorul nu cunoaște suficient de bine domeniul în care vrea să deschidă afacerea ș depinde în mare parte de angajații săi, pe care nu poate să îi ghideze sau să le ofere o direcție concretă.

Specialiștii recomandă adesea ca înainte de a deschide o afacere, o persoană să aibă o experiență de aproximativ 5 ani în domeniul respectiv ca să fie suficient de familiară cu provocările și particularitățile specifice industriei sale.. Astfel, pe lângă luarea deciziilor corecte și evitarea celor neinspirate, o experiență solidă te ajută să ai controlul deplin al afacerii tale și, indiferent de dimensiunile echipei tale, să fii capabil să îți desfășori cu succes activitatea.

Situații delicate pot apărea în orice moment, indiferent de anii de vechime ai unui business, motiv pentru care păstrarea legăturii cu o companie de consultanță care ți-a câștigat încrederea este extrem de utilă. De multe ori, fiind implicați 100%, nu putem vedea corect o imagine de ansamblu, iar acest lucru ne poate determina să luăm decizii mai puțin inspirate pentru business-ul nostru.

×
Etichete: advertorial
x close