Antena 3 CNN Life 3 rezervații naturale pe care le poți vizita în concediu

3 rezervații naturale pe care le poți vizita în concediu

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 11:03 26 Iul 2024 Modificat la 11:03 26 Iul 2024
padurea letea delta dunarii
Pădurea Letea este situată în Delta Dunării. Sursă foto: Bunt

Vizitarea rezervațiilor naturale are capacitatea de a te relaxa și de a te elibera de stres, prin contactul cu natura, aerul proaspăt și soarele. Acest lucru este deosebit de important în zilele noastre, în care este atât de ușor să ne simțim încărcați și epuizați.

Rezervațiile naturale sunt locurile ideale în care poți învăța despre flora și fauna din anumite zone, dar și o modalitate excelentă de a face mișcare și de ieși din rutina zilnică. În România poți vizita astfel de locuri și iată care sunt trei dintre cele mai spectaculoase

1. Pădurea Letea

Pădurea Letea este situată în Delta Dunării și are multe de oferit vizitatorilor săi, iar acest lucru o face o destinație de neuitat pentru concediu. Unul dintre cele mai faimoase aspecte legate de Padurea Letea este populația sa de cai sălbatici. Acești cai liberi cutreieră pădurea și dunele de nisip, oferind o priveliște cu adevărat spectaculoasă.

În inima pădurii se află satul Letea, un sat pescăresc tradițional lipovenesc. Aici vei putea observa modul de viață al localnicilor și vei putea afla despre cultura și istoria lor unică. Pădurea Letea este un paradis pentru ornitologi, aceasta găzduind o varietate de specii de păsări rare și migratoare. Poți face o excursie cu barca pentru a observa păsările în habitatul lor natural.

Pădurea Letea poate fi vizitată pe tot parcursul anului, dar cele mai bune luni sunt primăvara și toamna, când vremea este blândă. Asigură-te că ai în geantă cremă sau loțiune cu protecție solară, o pălărie, apă și mâncare, dacă intenționezi să petreci ziua în pădure. De asemenea, este recomandat să porți încălțăminte confortabilă pentru mersul pe jos.

2. Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana, situat la doar 40 de kilometri de București, este o oază de liniște și frumusețe naturală, perfectă pentru o evadare din agitația orașului. Parcul găzduiește o gamă largă de habitate, inclusiv păduri, pajiști, zone umede și lacuri. Această diversitate găzduiește o varietate bogată de floră și faună, inclusiv multe specii rare și protejate.

Aici poți vedea păsări migratoare, precum barza albă și cocorul, dar și specii locale, cum ar fi ciocănitoarea mare și mierla. Totodată, poți admira și specii rare de plante, inclusiv bujorul românesc, lalele sălbatice și nuferii.

Intrarea în parc este gratuită, ceea ce îl face o opțiune accesibilă și pentru familii și persoane cu un buget disponibil redus. Parcul oferă o serie de programe educaționale pentru copii și adulți. Poți afla despre flora și fauna parcului, despre istoria sa și despre importanța conservării mediului.

De asemenea, ai la dispoziție un parc de aventură cu trasee amenajate în copaci și câteva terase și restaurante unde poți servi prânzul sau te poți răcori cu o băutură cu gheață.

3. Pădurea Hagieni

Pădurea Hagieni, situată în Dobrogea, este o rezervație naturală unică și specială care merită vizitată de oricine apreciază frumusețea naturală și dorește să experimenteze ceva diferit. Acest loc găzduiește numeroase habitate, inclusiv păduri de stejari, stepe, pajiști și zone umede, cu o varietate bogată de floră și faună, inclusiv multe specii rare și protejate.

Pădurea Hagieni este cunoscută pentru populația sa de vipere, care este cea mai mare din România. Prin urmare, îți recomandăm să fii foarte atent și să eviți să te aventurezi în afara drumurilor prestabilite.  De asemenea, zona găzduiește o varietate de alte animale sălbatice, inclusiv cerbi, mistreți, vulpi și păsări.

Pădurea este situată la doar o scurtă călătorie cu mașina de Constanța, ceea ce o face un loc de evadare la îndemână, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști.

Vizitarea rezervatiilor naturale poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a susține conservarea mediului. Când vizitezi o rezervație naturală, ajuți la protejarea terenurilor și a vieții sălbatice pentru generațiile viitoare.

 

×
Etichete: advertorial
x close