Antena 3 CNN Life 3 moduri la îndemână prin care îți poți transforma casa de la curte

3 moduri la îndemână prin care îți poți transforma casa de la curte

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:46 15 Mar 2024 Modificat la 14:46 15 Mar 2024
3 moduri la indemana prin care iti poti transforma casa de la curte
3 moduri la îndemână prin care îți poți transforma casa de la curte Sursa foto: Shutterstock.com

Trebuie doar să investești puțină imaginație și timp, iar casa de la curte îți va deveni un adevărat loc de relaxare. Dacă ești în lipsă de inspirație, îți prezentăm trei moduri care te pot ajuta să ai o transformare neașteptată.

1.Investește într-o piscină

Ce poate fi mai relaxant decât o zi călduroasă petrecută la soare, pe un șezlong? Ai putea spune că nimic nu se compară cu bucuria de te relaxa la soare, iar dacă mai ai și o piscină, atunci peisajul este unul idilic.

O poți avea chiar la tine în curte, indiferent de mărimea acesteia. Acum sunt disponibile piscine de diferite dimensiuni, tocmai pentru a se potrivi în orice curte. Le poți găsi în formă rotundă sau dreptunghiulară, având sau nu cadru metalic, cu spa sau fără. Însă, nu uita că îngrijirea acesteia este pe măsură. Nu trebuie să-ți lipsească un skimmer de piscina, pentru a captura și stoca murdăria formată la suprafața apei și, astfel, apa ta va fi mereu curată.

2.Plantează flori cățărătoare

Plantele cățărătoare au dublu rol într-o curte. În primul rând, cel legat de estetică, iar în funcție de locul unde sunt plantate, îți oferă și umbră, spre exemplu, lângă un foișor. Pentru a te bucura pe deplin de proprietățile lor, e important să știi și cum se plantează. Nu toate plantele sunt la fel, unele au nevoie de mai mult soare, iar altele chiar de mai multă umbră.

Astfel, dacă ai o curte luminoasă, alege următoarele plante:

  1. glicina;
  2. caprifoiul;
  3. trompeta cățărătoare.

Pentru o curte umbroasă, mergi pe următoarele:

  1. iedera;
  2. hortensia cățărătoare;
  3. aristolochia.

Cel mai bun moment pentru plantare este primăvara, pentru că atunci rădăcinile se vor prinde mai bine, doarece înghețul nu mai reprezintă un pericol. În ceea ce privește îngrijirea, trebuie udate la intervale regulate (de preferabil cu un furtun), iar în funcție de soiul lor, fertilizarea și tăierea fac parte din proces. Le poți planta fie pe garduri, fațade, balcon sau chiar pe foișoare.

3.Construiește un foișor

O casă la curte nu e completă fără un foișor. Există două moduri prin care poți avea foișorul mult visat la tine acasă: îl cumperi gata făcut sau te pregătești să îți construiești unul de la zero. În cazul primei variante, s-ar putea să nu îndeplinească toate dorințele tale legate de aspect și mărime. Astfel, pentru rezultate sigure, îți rămâne să construiești unul.

Procesul în sine nu este unul greu, ci trebuie să te documentezi înainte despre forma lui, să alegi materialele potrivite, dar și echipa care să te ajute în construirea lui. Pe lângă asta, e important să ții cont de poziția grădinii raportată la casă, dar și terenul unde urmează să fie construit.

După ce ai luat în calcul pașii de mai sus, ține cont și de grătar, pentru că este la fel de important, care trebuie construit în imediata apropiere sau chiar în interiorul foișorului. Materialele pe care le poți folosi sunt lemnul, metalul, fierul forjat, piatra și PVC-ul. Nu uita să gândești foișorul atât pentru nevoile culinare, dar și pentru un loc de relaxare alături de familie și prieteni. Astfel, aspectul face parte din ecuație, pentru a se potrivi și cu designul casei și al curții

Așa cum ai observat, am prezentat trei metode la îndemână care te vor ajuta să-ți transformi casa de la curte. Ele sunt gândite să ofere relaxare prin prezența piscinei, un ambient plăcut curții prin florile cățărătoare, dar și pentru necesitate, prin prezența foișorului care te poate ajuta să gătești și să pregătești masa afară.

×
Etichete: advertorial
x close