Antena 3 CNN International News Zelenski a cerut Congresului SUA avioane cu care să lupte cu Rusia | Președintele ucrainean insistă cu instituirea zonei de excludere aeriană

Zelenski a cerut Congresului SUA avioane cu care să lupte cu Rusia | Președintele ucrainean insistă cu instituirea zonei de excludere aeriană

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a cerut stabilirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei în timpul unei videoconferințe cu membrii Congresului american.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, discurs emoționant pentru cetățenii Europei. Ovații pe străzile din Praga Sursa foto: Captură video Facebook
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2022   •   18:55

CNN, care transmite această informație, mai arată că Zelenski le-a solicitat senatorilor americani sancțiuni mai mari împotriva Rusiei, inclusiv asupra sectorului energetic, și mai mult ajutor militar pentru forțele ucrainene.

El a mulțumit SUA pentru sprijinul oferit până acum, dar mesajul său general a fost că țara sa are nevoie de mai mult ajutor în lupta contra invadatorilor ruși.

Un senator participant la discuții a spus că Zelenski a cerut interzicerea importurilor de petrol rusesc, suspendarea tuturor tranzacțiilor comerciale cu Rusia - inclusiv via Visa și Mastercard - și i-a rugat pe congresmani să ajute Ucraina să primească avioane pe care piloții ucraineni sunt instruiți să zboare. 

Apelul, care a început la aproximativ 16:30, ora României, a durat aproximativ o oră.

SUA și NATO s-au opus până în prezent cererii Ucrainei de a institui o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, avertizând că o astfel de măsură ar aduce Alianța Nord-Atlantică în conflict direct cu Rusia.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a avertizat, sâmbătă, că dacă o țară va impune o zonă de excludere aeriană în Ucraina, va fi considerată parte la conflict.

×
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close