Antena 3 CNN International News Trupurile celor două fete luate de viitură în Italia, găsite. Nu se ştie nimic de băiatul care era cu ele

Trupurile celor două fete luate de viitură în Italia, găsite. Nu se ştie nimic de băiatul care era cu ele

Trupurile celor două fete luate de viitură în Italia au fost găsite de autorităţile italiene.

de Georgiana Adam    |    02 Iun 2024   •   14:15

Cadavrele au fost găsite duminică după-amiaza, după trei zile de căutări.

Salvatorii italieni nu l-au găsit însă pe băiatul care era cu ele.

Primarul localităţii a confirmat că trupurile fetelor au fost găsite.

Salvatorii sunt în alertă, într-o mobilizare uriașă cu bărci, elicoptere și drone care survolează zona afectată de inundațiile puternice .

Cei trei tineri încercau să facă poze, fără a-şi imagina ce urmează. Au rămas împreună, îmbrățișați, până în ultimul moment. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine.

Bianca Doros, de 23 de ani, sosise din România cu doar câteva zile în urmă, pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

Alături de ele se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, originar din România. El sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

În ziua în care au fost luati de ape, dimineaţa, Patrizia a dat un test important. Apoi, cei trei au vrut să se relaxeze într-o excursie în aer liber, pe plaja de pe râul Natisone, sub podul Ponte Romano din Premariacco.

Din nefericire însă, în timp ce făceau poze, cei trei au fost înghiţiţi de curent după ce au fost surprinşi de creşterea bruscă a nivelului apei, totul sub privirile neputincioase ale multor trecători.

A doua zi după dispariţie, telefonul mobil folosit pentru a trimite un mesaj SOS la numărul de urgenţă a fost găsit. Acesta aparţine Patriziei Cormos şi se afla în geanta tinerei.

Pe malul râului a fost găsită şi o maşină cu numere de înmatriculare româneşti.

O poză cu cei trei care se îmbrăţişează este ultima imaginie în care tinerii apar înainte de a fi surprinşi de viitură. Aceştia încercau să facă fotografii în zona pârâului Natisone, însă fără să se gândească ce ar putea urma.

În doar câteva minute, nivelul apei a crescut extrem, iar tinerii nu au mai avut nicio şansă să scape.

Înspăimântați au încercat, cu trupurile lor, să pună piedică în calea apelor învolburate. S-au îmbrățișat strâns, pentru a prinde forță și stabilitate atunci când puhoaiele au năvălit. 

În zadar, însă. În imaginile cutremurătoare, se vede cum zidul uman este destructurat de viitură, iar cei trei români sunt duși de curenţi.

"În acel moment, doar un elicopter putea să îi mai salveze, unul câte unul, și să îi ducă de acolo. Dar acest lucru nu a fost posibil - elicopterul a sosit cu un minut după ce i-au luat apele.

Doi pompieri au coborât și, cu ajutorul unei bărci, au încercat să meargă să îi recupereze, însă curenții erau atât de puternici, încât nu au reușit. 

A mai fost un pompier care s-a aruncat în apă, pentru o ultimă tentativă, dar a fost imediat luat de ape - risca să moară", a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco.

Pe lângă pompieri, sunt încă 100 de oameni de la Forţele de Ordine şi de la Protecţia Civilă care susţin căutările. 

Autorităţile verifică întreg perimetrul de la sol, dar şi din aer, cu ajutorul a două elicoptere, dar şi cu drone de zi şi de noapte.

"Colegii noștri pompieri au încercat în diverse moduri, unii lăsând o frânghie de pe o altă scară de pe pod, alții intervenind direct la fața locului în apă, am încercat tot ce am putut", a declarat Giorgio Basile, comandantul provincial al pompierilor din Udine.

Între timp, apar informaţii cutremurătoare despre cei trei dispăruţi. Potrivit presei din Italia, mama uneia dintre fete i-a spus fiicei sale să nu plece, dar tânăra a insistat. 

Potrivit presei din Peninsulă, doar una dintre tinere locuieşte în Italia. Prietena ei venise împreună cu logodnicul să îşi viziteze părinţii, şi ei muncitori în Italia.

×
Subiecte în articol: viitura Italia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close