Antena 3 CNN International News Reacția SUA după ce Anglia a sărbătorit Ziua Libertății: Nu vă duceți acolo!

Reacția SUA după ce Anglia a sărbătorit Ziua Libertății: Nu vă duceți acolo!

Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetățenii SUA să nu călătorească în Anglia, la scurt timp după ce guvernul de la Londra a decis ridicarea celor mai multe restricții anti-pandemie, relatează CNN.

White House
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2021   •   14:19

Conform sursei citate, autoritățile americane au ridicat avertismentul de călătorie de la nivelul 3 la nivelul 4, echivalentul lui "Nu călătoriți acolo".

În paralel, CDC, agenția americană implicată în controlul pandemiei de coronavirus și-a actualizat evaluarea de risc pentru Regatul Unit la nivelul 4, "foarte ridicat".

Departamentul de Stat al SUA menționează, pe de altă parte, că există restricții care îi afectează pe cetățenii americani care intră în Regatul Unit.

Cu toate că majoritatea populației adulte din Regatul Unit este complet vaccinată, rata infectărilor se menține deosebit de ridicată și se apropie de 50.000 de cazuri pe zi - cel mai mare nivel din luna ianuarie, anul curent.

Sute de mii de britanici au fost avertizați să intre în auto-izolare prin intermediul aplicației NHS, care monitorizează posibila expunere la COVID în urma contactului cu o persoană infectată.

Ridicarea majorității restricțiilor anti-pandemie a intrat în vigoare, de luni, doar în Anglia, nu și în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

De luni, purtarea măștii nu mai este obligatorie, numărul persoanelor care pot interacționa în grupuri în interior și în exterior nu mai este limitat, obligația distanțării fizice este păstrată doar pentru cei testați pozitiv și pentru cei care tranzitează aeroporturile iar cluburile de noapte și arenele sportive nu mai au limită pentru numărul de clienți sau de spectatori.

În SUA, autoritățile încearcă să gestioneze o situație complexă, dominată de varianta Delta și de creșterea așa-numitei ezitări vaccinale.

Medicii din mai multe state unde se înregistrează creșteri ale infectărilor cu COVID spun că în spitale ajung tot mai des persoane tinere, nevaccinate.

Potrivit directorului CDC, Rochelle Walensky, pandemia de COVID se transformă într-o "pandemie a celor nevaccinați".

×
Subiecte în articol: SUA Anglia restricţii
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close