Antena 3 CNN International News Rusia anunță că a încheiat retragerea militară din Herson | Primele imagini din oraș, după plecarea trupelor Moscovei

Rusia anunță că a încheiat retragerea militară din Herson | Primele imagini din oraș, după plecarea trupelor Moscovei

Forțele ruse au încheiat retragerea din regiunea Herson, la vest de Nipru, inclusiv din centrul regional cu același nume.

Steag Ucraina Herson
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Adrian Iclozan    |    11 Noi 2022   •   12:44

Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul rus al Apărării.

"Pe direcția Herson, mutarea unităților armate ruse pe malul stâng al Niprului a fost finalizată la ora 5:00, ora Moscovei, în această dimineață", a precizat instituția citată.

Potrivit declarației ministerului rus, "pe malul din dreapta Nistrului nu a mai rămas niciun fel de echipament militar sau armament" iar soldații ruși au fost mutați pe malul stâng al râului.

Anterior anunțului făcut vineri de Moscova, armata ucraineană a anunțat, la rândul său, că a preluat controlul în câteva zeci de localități din regiunea Herson.

În paralel cu această evoluție anunțată de partea rusă, pe rețelele sociale au apărut imagini care arată că podul Antonovski - principalul apeduct rutier peste Nipru - a fost distrus.

Se presupune că podul ar fi fost distrus de trupele ruse după ce și-au încheiat retragerea din oraș, pentru a întârzia sau împiedica avansul forțelor ucrainene.

În alte imagini filmate în oraș, localnicii dau jos posterele de propagandă cu steagul rus.

De asemenea, în centrul Hersonului a fost înălțat steagul Ucrainei, conform imaginilor distribuite de canalul Telegram Nexta (mini-galeria următoare).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: "Herson face parte din Rusia"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat, vineri, că regiunea ucraineană Herson rămâne o parte a Rusiei, în ciuda anunțului retragerii militare pe malul stâng al Niprului.

 "(Herson) face obiectul Federației Ruse. Acest lucru a fost stabilit și definit prin lege legal. Nu pot fi schimbări aici", a spus Dmitri Peskov.

Întrebat direct dacă retragerea Rusiei a fost  "umilitoare" pentru Vladimir Putin, Peskov a răspuns: "Nu".

×
Subiecte în articol: Rusia Herson retragere Nipru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close